Tak to vypadá, když se baví fotbaloví bossové: Galanášup

Autor: zal

Klobásy z umaštěného tácku, to už jí nešmakuje. A jak by také mohlo – vždyť česká fotbalová liga již není náctiletá. Teď, když jí je dvacet, se musí stravovat na úrovni. Třeba jako v pondělí, kdy slavila své jubileum.

Carpaccio z mořského ďasa, hovězí svíčková, creme brûlée. To je část menu, které se servírovalo v Národním domě na Vinohradech, kde se sešli skoro všichni, co v českém fotbale něco znamenají, a odkud má Aha! exkluzivní fotografie.

Nechyběl legendární Pavel Nedvěd, Milan Baroš, boss FAČR Pelta, jeho věčný oponent a majitel Plzně Paclík, šéf Českého olympijského výboru Kejval, předseda České unie sportu (ex-ČSTV) Janota...

Celou akci pořádala Ligová fotbalová asociace a na galavečeři se hosté přesunuli ze sousedního Divadla na Vinohradech, kde byly vyhlášeny největší osobnosti historie samostatné české ligy. „Bylo to skvělý, honosně pojatý. Ani jsem to nečekal. Takových večerů by mohlo být víc,“ pochvaloval si Nedvěd, který se stal nejlepším hráčem dvaceti let soutěže. Zároveň potvrdil, že by jednou rád pracoval pro český fotbal. „Dovedu si to představit,“ řekl »Grande Paolo«.

Na tomhle si pochutnali

Předkrm

Carpaccio z mořského ďasa a halibuta se salsou verde a kaviárovým dresinkem

Hlavní chod

Hovězí svíčková balená v bylinkách s Bordelaise omáčkou, šťouchanými bramborami s hříbky, zeleným chřestem a glazovanou baby karotkou

Dezert

Macaron s chilli, Crème Brûlée a Wasabi-malinový sorbet

Témata:  fotbalpeltagalavečersport