8. dubna 2013 • 08:00

Pelta po skandálu v Budějovicích: Fotbal je třeba dočistit

Autor: hp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen utichly bouře kolem slavné kabely Daniela Křetínského, už má na stole předseda FAČR Miroslav Pelta další aféru a o zábavu na příští dny má tedy postaráno. "Produkt je třeba dočistit," prohlásil Pelta tajemně k aktuální situaci v českém fotbale.



Vše tentokrát odstartoval páteční záchranářský duel Českých Budějovic s Příbramí (0:1), ve kterém sudí Drábek nelítostně zařízl domácí tým. Tím vyprovokoval budějovického šéfa Karla Poborského k tomu, aby do světa pustil informaci, že někdo z Příbrami se už před zápasem pokusil jeho hráče ovlivnit.

Nejnovější skandál vstřebává Pelta jen těžko. Už proto, že nejzávažnější obvinění vzešlo ze strany Poborského, který je i členem výkonného výboru fotbalové asociace. "Nenechává mě to klidným, budu se s ním snažit hned zkontaktovat, aby mi řekl, co to znamená a jakým směrem uvažuje. Určitě se tím budeme zabývat," slibuje předseda FAČR.

Sám se nicméně nechce pouštět do silového řešení. "Utkání jsem neviděl, jen na internetu určitá rozhodnutí sudího Drábka. Je to téma pro komisi rozhodčích, pro Dášu Damkovou," přenáší Pelta zodpovědnost na Damkovou, která v posledních dnech s médii raději vůbec nekomunikuje.

Vzhledem k tlaku veřejnosti se řešení kauzy se ale orgány FAČR nejspíš prozkoumání kauzy nevyhnou. "První to podle mě bude řešit komise rozhodčích, pak bude na řadě disciplinární komise, která si určitě pozve Karla Poborského k projednání. Protože je to vážné podezření, co řekl, bude od něj chtít, aby řekl, kdo koho kde a jak," předvídá Pelta další průběh.
Kořeny problému vidí především v tom, že ve fotbale působí lidé, kteří v něm nemají co dělat. "Nikoho nebudu jmenovat, ale ti, co fotbalu rozumí, vědí, co tím myslím," naznačil Pelta. "Všechno špatné je pro něco dobré, protože je potřeba produkt dočistit a já si myslím, že to k tomuto cíli směřuje," věří.

Celý rozhovor s Miroslavem Peltou čtěte v pondělním vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud