Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Skandální penalta sudího Nišimuriho připomíná EURO 2000: Japonský Collina!

Autor: ps

Úvodní zápas mistrovství světa, zářez jako samurajským mečem! Kontroverzní rozhodnutí sudích na velkých turnajích fanoušci poškozených týmů nerozdýchají. Chorvatští příznivci právě proklínají japonského rozhodčího Juščiho Nišimuru, stejně jako Češi Pierluigiho Colinnu na EURO 2000.

Skvěle zápas rozjeli, už po jedenácti minutách se překvapivě dostali do vedení! Favorizovaným domácím Kanárkům dali pořádně studenou sprchu. Sahali po bodu, ale pak to přišlo. Žlutý dres se bez cizí příčiny ocitl ve vápně na trávníku, ozval se zvuk píšťalky a bylo jasné, co bude následovat – PENALTA!

Místo toho, aby si útočník Fred odnesl varování v podobě žluté karty, radoval se se spoluhráči z obrovské křivdy. Jak bezmocný pocit pro jihoevropany… „S takovouhle můžeme jet rovnou domů,“ soptil chorvatský kouč Niko Kovač po utkání.

Nosí v sobě pocit, který český národ velmi dobře zná. I po 14 letech! Tehdy na EURO 2000 italský sudí Collina pořádně rozdupal nervy našich hráčů, funkcionářů i fanoušků.

Pamatujete, jak v 88. minutě po souboji Jiřího Němce Ronald de Boer teatrálně upadl? Ano, cítil, že ho český kapitán drží za dres, ale kolik takových soubojů ve vápně je? Fred nejspíš také cítil ruku na svém rameni, ale fotbal je přeci kontaktní sport. Padat nemusel!

Kde je to slavné sousloví FAIR PLAY, za nějž všichni fotbalisté tak urputně bojují? Natáčí reklamy, spoty a chtějí fotbal přivést do spravedlivé roviny. Takhle to bohužel vypadá, jako by se všemu jen vysmívali…