12. června 2014 • 22:50

VIDEO: První gól na MS vyděsil Brazilce. Pokořili vlastního gólmana

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapení. Šok. Hledala se všemožná slova, která by vystihla pocity Brazilců po inkasované brance. Obránce Marcelo si nešťastně srazil míč do vlastní sítě a na stadionu rozdováděl hrstku chorvatských fanoušků. Takový vstup do turnaje si jistě nevysnil. Byla to noční můra. Naštěstí pro Marcela a Brazílii – branka padla v samotném úvodu utkání. A bylo dost času na to, aby domácí s výsledkem něco udělali. Brazílie nakonec porazila Chorvatsko 3:1.



Kolik vyhraje Brazílie? 3:0? 4:0? Na hostitele světového šampionátu byly vypsány v sázkových kancelářích nejmenší kurzy. A sázkaři hojně tipovali jejich vítězství. V roli favorita měli hladce přejet Chorvatsko a už se soustředit na další zápas. Jenže do plánů „kanárků“ nečekaně vstoupil vlastní gól Marcela, který nestačil zareagovat na tečovaný balon útočníka Jelaviče.

ONLINE: Brazílie - Chorvatsko ZDE »

Obrovský tlak, který se na brazilské fotbalisty navalil s očekáváním, že vybojují zlaté medaile, v úvodních minutách proti Chorvatsku neunesli. Sotva se dostali k šestnáctce soupeře, lovili míč z vlastní branky.

VIDEO: vedoucí gól Chorvatska proti Brazílii

 
Brazil 0-1 Croatia (Own goal) Marcelo - 12-06-2014 by BRZ2014

Na začátku utkání jim nevycházela taktika, s kterou do duelu vyrukovali, takže i trenér Luiz Felipe Scolari byl neustále přilepený u pomezní čáry a hlasitě dirigoval své svěřence. Chorvaté úspěšně nabourávali postupný útok Brazílie od poloviny hřiště. A v případě úspěšného odebrání balonu vyrazili vždy do rychlého protiútoku.

Gólově uspěli hned u toho druhého po jedenácti minutách hry. Míč se přenesl na levé křídlo na Ivicu Oliče, který přízemní centrem hledal útočníka Nikicu Jelaviče. Balon pouze lehce tečoval, což zadělalo na problém právě Marcelovi. Letící míč si srazil do vlastní branky. Pak se jen podíval na spoluhráče s vyděšeným výrazem "tomu nešlo zabránit".

"Možná mohl Marcelo zareagovat lépe. Začalo to šokem pro celou Brazílii. Šampionát odstartoval velmi zajímavě," hodnotil Ladislav Vízek ve studiu České televize.

S vyrovnávací brankou Neymara však přišlo tolik tížené uklidnění a naděje, že Brazílie zvrátí zápas k vítěznému výsledku. To se nakonec podařilo. Díky další Neymarově trefě z penalty a Oscarově ráně si domácí připsali výhru 3:1.

Hráči Chorvatska se radují po vedoucí trefě do sítě Brazílie. Po Olićově centru si vstřelil vlastní gól obránce Marcelo
Hráči Chorvatska se radují po vedoucí trefě do sítě Brazílie. Po Olićově centru si vstřelil vlastní gól obránce Marcelo

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud