Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krutý osud partnerky Navrátilové: Přítel se zastřelil, malý syn zemřel

Autor: pan

Byla to chvíle, na kterou nikdo z přítomných nezapomene. Na největším kurtu areálu ve Flashing Meadows, kde probíhá čtvrtý grandslamový turnaj US Open, právě skončila semifinálová bitva mezi světovou jedničkou Novakem Djokovičem a Japoncem Kei Nišikorim. Ale senzační výsledek přebila jiná událost. Legendární tenistka Martina Navrátilová se zeptala své přítelkyně Julie Flemingové, jestli si jí vezme. Kdo je vyvolená někdejší světové jedničky?

Fanoušci právě vstřebávali velké překvapení z postupu prvního asijského hráče v historii do finále grandslamového turnaje a asi nikdo nečekal, že ještě před druhým soubojem mezi Federerem a Čiličem přijde moment, o kterém se bude mluvit minimálně stejně tak hodně, jako o právě skončeném zápase.

Na tribuně se totiž odehrála scénka jako vystřižená z romantického filmu. Hlavní roli si zde sehrála legendární Martina Navrátilová, která před zraky tisíců diváků v hledišti požádala svoji přítelkyni Julii Lemingovovou o ruku.

"Jsme spolu šest let a nedokážu si představit život bez tebe. Prosím, vezmi si mě," šokovala fanoušky i o patnáct let mladší partnerku rodačka z Prahy.

A uspěla. Poslední miss Sovětského svazu z roku 1991 řekla ANO. Životní moment mohli v tu chvíli sledovat diváci buď přímo na stadionu nebo prostřednictvím velkoplošné obrazovky.

Přítel doplatil na hrátky s milenkou

Asi jen málokdo ví, že Julie Lemingovová má za sebou pořádně pohnutý osud. Dvaačtyřicetiletá žena měla z dřívějšího vztahu s bankéřem Edouardem Sternem syna Maximiliena, který ve věku pouhých pěti měsíců podlehl rozsáhlým vnitřním zraněním.

V tragédii má s velkou pravděpodobností prsty tehdejší bulharská chůva ruské miss, která byla v té době u Lemingovové zaměstnána teprve druhý den. Bezprostředně po tragické smrti chlapečka zmizela.

Ze smrti chlapce byla zezačátku obviňována i samotná Lemingovová, případ však byl v roce 2002 pro nedostatek důkazů uzavřen.

Tím však tragédie v životě ruské modelky neskončily. O pět let později byl její přítel nalezen v hotelovém pokoji v Basileji zastřelen.

Jak ukázalo policejní vyšetřování, Stern doplatil na sadomasochistické hrátky se svojí milenkou. Mrtvý přítel Lemingovové byl v době smrti oblečen do latexového kostýmu. Celá událost byla uzavřena jako nešťastná náhoda.

Snoubenka Martiny Navrátilové Julia Lemingovová se stala miss Sovětského svazu
Snoubenka Martiny Navrátilové Julia Lemingovová se stala miss Sovětského svazu