6. července 2014 • 13:00

Navrátilovou dojalo přání v češtině. Byla to krása, brečel táta Kvita

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Martina Navrátilová přiznala, že se rozplakala až v tomto momentu. „Táta má zítra narozeniny, všechno nejlepší,“ vzkázala dojemně Petra Kvitové se stříbrným pohárem pro vítězku Wimbledonu v náručí. Po finále mluvila před centrkurtem anglicky, tuhle vložku přidala v češtině. Gratulace letěla do lóže, kde seděl Jiří Kvita, jemuž je v neděli 63 let.



Navrátilová oplakala už první triumf české tenistky před třemi roky. Letos prý tak emotivní nebyla, protože Kvitová působila na kurtu neporazitelně. „Začala jsem brečet, když mluvila o otci. To jsem ztratila pár slziček. Jinak to byl ale úplně jiný zápas,“ srovnala legendární tenistka dva triumfy své pokračovatelky.

Po mamince Pavle je tenisová šampionka kliďas. Jiří Kvita je zase tím emotivnějším z rodiny, dojme se snáz. „Slzičky byly. Ale jak Peťa přiběhla nahoru, tak taky plakala. To její blahopřání byla krása,“ prozradil šťastný otec, který přiletěl na finále dopoledne s manželkou a pár hodin po něm je zase čekala cesta zpět. „Tohle stačí, ne?“ smál se.

Ve Wimbledonu už byly na finále 2011 i při vstupním zápase roku 2012, kdy byly hosty v královské lóži. Když přijeli, dcera vždy zvítězila. Letos to Jiří Kvita čekal.

Petra Kvitová se po wimbledonském triumfu objímá s tatínkem, který má den před narozeninami
Petra Kvitová se po wimbledonském triumfu objímá s tatínkem, který má den před narozeninami

„Otec přeci musí dceři věřit. Čekal jsem dva sety, ale těžké. Rozhodl servis,“ analyzoval tenisový samouk, jenž přivedl dceru na kurty. A teď silně prožívá její velké chvíle. „I mimo sportovní věci jsou důležité, ale tohle je vrchol. Wimbledon je Wimbledon. Můžete vyhrát jakýkoli turnaj, ale když vyhrajte Wimbledon, tak to je něco,“ pochvaloval si.

VIDEO | Podívejte se na Kvitové pozápasový rozhovor s přáním tátovi


Ani v těžkých chvílích posledních let se prý o dceru nebál. „Je silná osobnost, nikdy jsme se nebáli, že by ji to semlelo. Nic nehrozilo, ani když se ji tolik nedařilo. Věděla, že musí víc makat a to se vyplatilo,“ usmál se táta, jenž prý příliš obtížně pozoruje, jak se dcera mění.

„Ona je tak málo doma, že to člověk ani nepozná. Spíš ji vidíme v televizi nebo na netu. Myslím, že se stala silnější, že to má srovnané v hlavně. A to je nejdůležitější.“

Velký rozhovor s Martinou Navrátilovou čtěte v pondělním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud