Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Šílené! Otec dal dceři po prohře pěstí: Zasloužila jsem si to, brání ho tenistka

Autor: pan

Zní to jako hodně špatný vtip. Šestnáctiletá tenistka prohrává zápas ve čtvrtfinále turnaje v Izraeli s vysoce favorizovanou soupeřkou a je za to potrestána způsobem, ze kterého mrazí. Otec rumunské naděje Andrady Surdeanuové ihned po utkání napadl svoji dceru, když ji udeřil pěstí do  obličeje. Jeho dcera skončila v nemocnici, on ve vězení. "Zasloužila jsem si to, bez svého otce se nikdy nestanu novou Halepovou," šokovala bezprostředně po incidentu své okolí mladičká tenistka. 

Děsivá událost se odehrála minulý čtvrtek během turnaje Marshall Open v Izraeli. Surdeanuová, které v žebříčku ITF patří 256. příčka, nestačila na o dvě stě míst lépe postavenou soupeřku Rusku Kružkovovou. Fakt vyřazení však otec Rumunky neunesl, pěstí ji srazil k zemi a v klidu odešel na hotel.  

Zraněnou dívku odvezl její kouč na vyšetření do nemocnice, pro otce Surdeanuové si přišla policie. Útok vlastního rodiče se naštěstí pro Rumunku obešel bez zranění, alespoň pokud jde o fyzickou stránku věci. Táta tenistky byl z vězení po šesti dnech a pokutě 300 euro propuštěn.

Miluju svého tátu


Nadějná Rumunka však svého otce i přes brutální útok hájí, co se dá. "Táta není žádné zvíře, nezlomil mi nos, neměla jsem tvář zalitou krví. Dal mi jen facku. No a co? Zasloužila jsem si to. Něco jsem na něj křičela a přehnala jsem to. Chovala jsem se špatně a přitom on pro mě tolik udělal. Vím, že teď toho všeho lituje. Chci, aby se ke mně brzy vrátil a mohli jsme zase společně pokračovat v  práci, miluju svého tátu."

Tím však šokující zpověď tenistky nekončí, pro brutální jednání svého otce má totiž až mrazivé pochopení. "Nehrála jsem dobře. Otec si řekl o můj telefon, to dělá vždy, když mě chce potrestat. Tak jsem ho po něm hodila a zakřičela na něj: "Vem si ho!“ On ho nechytil a pak ke mně přišel, stiskl mě a dvakrát praštil. Jednou do nosu. Klekla jsem si na kolena s schovala se za ruce. Bála jsem se. Já i bratr při každém úderu hned krvácíme," přiznala tak nepřímo o další fyzické útoky Surdeanuová.

To potvrzuje i přemožitelka Rumunky Kružkovová, která celý incident sledovala přímo na kurtu. "Není to poprvé, co jí praštil," potvrdila navzdory vyjádření Surdeanuové, že šlo o první incident, Ruska.