5. prosince 2014 • 17:40

Postaví GAALacticos? Tady je 10 vysněných posil pro United

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Louis van Gaal plánuje nakupování dalších velkých posil pro Manchester UnitedTrenér Louis van Gaal plánuje nakupování dalších velkých posil pro Manchester UnitedFOTO: Koláž iSport.cz

    Návrat zpátky na absolutní špičku po ústupu ze slávy myslí vážně. V Manchesteru United už plánují na zimní přestupové odbobí gigantické nákupy za 200 milionů liber (7 miliard korun). Za tenhle balík peněz se dá pořídit vskutku kvalitní fotbalový materiál. Revoluce pod vedením trenéra Louise van Gaala může na Old Trafford pokračovat. Pojďte si prohlédnout deset možných posil, které by podle ostrovních médií mohly obléknout dres Rudých ďáblů.

  • Kevin Strootman

    Kevin Strootman v dresu AS ŘímFoto Profimedia.cz

    Pravděpodobná cena: 22,5 milionů eur 

    Klub: AS Řím

    Věk: 24 let

    Nizozemský záložník si v březnu vážně poranil koleno a až do začátku listopadu byl na marodce. I přesto o něj setrvalý zájem United neochabl. Zvláště když je na lavičce Red Devils Louis van Gaal, který Strootmana trénoval v nizozemském národním týmu a využíval ho jako jednoho z klíčových hráčů.

  • Diego Godín

    Diego GodínFoto Reuters

    Pravděpodobná cena: 25 milionů eur 

    Klub: Atlético Madrid 

    Věk: 28 let

    Kde tlačí Manchester pata nejvíce je zřejmé na první pohled. Nezkušená defenzíva často vyrábí školácké chyby. Situaci by mohl výrazně zlepšit příchod Diego Godína. Uruguajský stoper je nejen skvělý před vlstní brankou, ale i při standardních situacích ve vápně soupeře. Stačí vzpomenout na gól proti Barceloně, kterým zajistil Atlétiku v minulé sezoně titul ve španělské lize.

     

  • Daniel Alves

    Dani AlvesFoto Profimedia.cz

    Pravděpodobná cena: 12 milionů eur

    Klub: FC Barcelona

    Věk: 31 let 

    Moderní brazilský obránce je dlouhodobou stálicí v Barceloně, ale už několikrát se vyjádřil, že by uvítal změnu. K jeho přednostem patří vytříbená technika, umí bránit, útočit, střílet i nahrávat. Kdo by takového borce nechtěl? Pokud Alves neprodlouží se stávajícím klubem smlouvu a United si počkají do léta, mohl by dokonce přijít na Old Trafford zadarmo. 

  • Mats Hummels

    Mats HummelsFoto Reuters

    Pravděpodobná cena: 35 milionů eur

    Klub: Borussia Dortmund

    Věk: 25 let 

    United už se pokoušeli získat Hummelse vloni v létě, ale neúspěšně. Vypadá to ovšem, že si na urostlého německého stopera brousí zuby znovu. Ve vzduchu je Hummels takřka neporazitelný, jedinou nevýhodou jsou zranění, která dortmundského obránce často zlobí.

  • Arjen Robben

    Hvězda Bayernu Mnichov a jeden z nejlepších hráčů světa Arjen RobbenFoto EPA

    Pravděpodobná cena: 30 milionů eur

    Klub: Bayern Mnichov

    Věk: 30 let

    Rychlonohý záložník je velkým oblíbencem Louise van Gaala, pod kterým byl základním stavebním kamenem nizozemského výběru na MS 2014 v Brazílii.  Robbenovy schopnosti ve hře jeden na jednoho s dokonale sladěnou levačkou jsou strašákem snad pro každého obránce.

  • Nathaniel Clyne

    Nathaniel ClyneFoto Reuters

    Pravděpodobná cena: 8 milionů eur

    Klub: Southampton

    Věk: 23 let

    Southampton je velkým překvapením právě probíhajícího ročníku Premier League. Jedním ze základních pilířů úspěšného týmu je Nathaniel Clyne, který si rezervoval pravou stranu obrany a od začátku sezóny ještě nechyběl v rámci anglické ligy ani minutu. Dokonce už nakoukl i do anglického národního týmu. V dresu United by mohl nahradit často zraněného Brazilce Rafaela.

  • Victor Valdés

    Victor ValdésFoto Jaroslav Legner

    Pravděpodobná cena: zadarmo

    Klub: žádný

    Věk: 32 let

    Jedna z brankářských hvězd se v létě rozhodla ve Španělsku skončit a je připravena zdolávat další výzvy. Tou nejbližší zřejmě bude pro Valdése zřejmě tým Louise van Gaala, se kterým dokonce po vážném zranění kolena trénuje. Otázkou však zůstává, jakou roli by v United plnil. Spokojil by se s vysedáváním na lavičce jako náhradník v poslední době excelentního Davida de Gey? Jako druhý brankář by byl Valdés hodně luxusní zboží.

  • Gareth Bale

    Gareth BaleFoto EPA

    Pravděpodobná cena: 80 milionů eur

    Klub: Real Madrid

    Věk: 25 let

    O "torpédo" z Walesu už se intenzivně ucházel United v roce 2013, Bale ale nakonec upřednostnil štaci v hvězdném Realu Madrid po boku Cristiana Ronalda . Příchod Balea na Old Trafford by byl velkou senzací a vyšel by na pořádný balík (minimálně 80 milionů eur). Místo v rudém dresu by mu nejspíš uvolnil Ángel di María, o kterého stojí šejkové z Paříže.

  • Marco Reus

    Marco Reus ukázal, jak napáditě se dají slavit gólyFoto Koláž iSport.cz

    Pravděpodobná cena: 50 milionů euro

    Klub: Borussia Dortmund

    Věk: 25 let

    Německou hvězdičku udrží Dortmund dál ve svém kádru jen těžko. Vábení fotbalových gigantů z celého světa je příliš silné. Velkou devízou Reuse je univerzálnost, dokáže hrát v záloze i v útoku. Šance umí nejen připravovat, ale i sám zakončovat, a to by se fanouškům na Old Trafford náramně líbilo. Německého šikulu ale možná vyfoukne mnichovský Bayern, kde už působí Reusovi bývalý spoluhráči z Dortmundu Mario Götze a Robert Lewandowski.

  • Mario Götze

    Mario Götze se raduje, když vstřelil gól do sítě StuttgartuFoto Reuters

    Pravděpodobná cena: 48 milionů eur

    Klub: Bayern Mnichov 

    Věk: 22 let

    Šance získat Mario Götzeho je velmi nepravděpodobná. Bayern se svého klenotu jen těžko zbaví. Až skončí Arjen Robben a Franck Ribéry , měl by právě Götze táhnout bavorský klub za tituly. Ve 22 letech rozhodl letošní finále mistrovství světa proti Argentině. Na umění mladého Němce bude ale muset kouč Manchesteru van Gaal nejspíše zapomenout.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud