Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tenistka Šafářová uhranula v Paříži svět: Jágr zíral, McEnroe se divil

Autor: vba, as

ONLINE 15:00 | V Paříži jede jako skvěle namazaný stroj. Lucie Šafářová neztratila set ani proti Gabrině Muguruzové a je už v semifinále, kde ji dnes čeká Ana Ivanovičová. Česká hráčka předvádí tak fenomenální výkony, že ohromila hokejistu Jaromíra Jágra, i tenisové legendy Johna McEnroa a Matse Wilandera.

Jágr si v televizi naladil Lucčin zápas a už po první sadě svolal na Facebooku svou hokejovou rodinu. „Kdo má možnost, dívejte se! Skvělý tenis,“ rozplýval se » Džegr «, kterého navíc viditelně potěšil fakt, že úvodní set se hrál přesně »jeho« 68 minut! „Nikdy bych neřekl, že se vydržím dívat na ženský tenis 68 minut,“ zopakoval se smíchem.

Šafářovou dost možná Jágrova pochvala na dálku nabudila. Zatímco první set nad favorizovanou Španělkou ovládla »až« v tiebreaku, v následujících 46 minutách soupeřku drtila rozdílem třídy a nakonec zaslouženě zvítězila 7:6 a 6:3. „Páni, já tu jsem poprvé v semifinále! To je ohromující,“ křičela Lucka štěstím bezprostředně po postupu.

Nadšení sdílí nejen čeští fanoušci. „Šafářová předvádí parádní výkony. Divím se, že ještě nemá grandslam!“ prohlásil ve studiu Eurosportu legendární Američan John McEnroe.

Spolu se Švédem Matsem Wilanderem rozpitvávali hru české hráčky, »slintali« na jejími parádními vítěznými míči. „Pokud bude schopna hrát takto dál, dokáže velké věci! Vždyť ona hraje skvěle na každém povrchu, soupeřky mají s její hrou velké problémy. Ta holka už dávno měla být v TOP 10,“ shodli se slavní šampioni a Wilander dodal: „Nevím, nevím, jestli tady Lucku někdo zastaví. Možná Serena...“ Možná také nikdo. Šafářová hraje na Rolland Garros v životní formě.

Česká tenistka Lucie Šafářová se raduje z postupu do semifinále French Open
Česká tenistka Lucie Šafářová se raduje z postupu do semifinále French Open