Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bolestný život hokejisty Valacha: Rodina je po smrti Simony (†22) na dně

Autor: ps

Dva bolestné týdny uběhly od smrti manželky hokejisty Juraje Valacha (27). Simona (†22) bojovala s krvácením do mozku, porod bohužel nepřežila. Předčasně v 31. týdnu se na svět dostala dvojčátka, která bojují v inkubátoru o život. Rodina je z tragických událostí na dně.

Nečekaná ztráta nejbližšího člověka zamávala s dvoumetrovým Valachem i oběma rodinami. Už dva týdny se vyrovnávají s tragickou ztrátou mladé ženy a hledají cestu, jak ze zoufalé situace ven.

Simona byla tři týdny před úmrtím převezena s krvácením do mozku do banskobystrické nemocnice, porod pro ni byl už moc velkou zátěží. „Je to pro mě velmi těžké, nechci se k tomu vyjadřovat. Děkuji za pochopení,“ reagoval Valach na oslovení redaktorů deníku Plus Jeden Deň. Podobně na tom byl i jeho otec, který žije ve Zvolenu. „Omlouvám se, ale nic k tomu nepovím,“ řekl.

Otázkou je, jak teď bude život Valacha bez manželky vypadat. Nechal se slyšet, že bude s hokejem pokračovat, aby neúplnou rodinu zabezpečil. To pro Blesk.cz potvrdil také kouč Chomutova Vladimír Růžička , jehož extraligové barvy bude Juraj oblékat. „Budeme se mu snažit pomoct, jak to jen půjde. Je to něco hrozného, zatím nevím, jak to bude, ale od nové sezony je opět naším hráčem,“ ozřejmil současnou situaci.

Hokejista Chomutova Juraj Valach si před rokem vzal milovanou Simonu. Ta v pátek nepřežila porod dvojčátek.
Hokejista Chomutova Juraj Valach si před rokem vzal milovanou Simonu. Ta v pátek nepřežila porod dvojčátek.