7. července 2016 • 23:43

Na Griezmanna prší sláva: Do Platiniho mám daleko, hlavní je tým

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzský fotbalový Bůh má letos jméno Antoine Griezmann. Šest zápasů, šest gólů a narvané stadiony ne EURO 2016 šílí. Rychlík, který na klubové scéně září v Atlétiku Madrid, na evropském šampionátu cvičí se soupeři, kdy se mu zachce. A táhne Francii k úspěchu. Když bylo domácím na mistrovství ouvej, tak je prostě vytáhne z bryndy Griezmann. „Je to úspěch celého týmu, nikoliv můj,“ bránil se přehnané slávě střelec.



S jiným hvězdou EURO na experty zrovna v tuhle chvíli nechoďte. Kdo váhal, jestli je Griezmann největší Superstar šampionátu, po semifinále EURO 2016 má jasno. Kouzelník s šikovnou levačkou vstřelil dva góly do sítě buldoků z Německa a dal jim tak vstupenku do finále. Chcete zvonivější důkaz?

„Tohle je Griezmannův šampionát, o tom nepochybujte. Řadí se už teď mezi nesmrtelné,“ křičel už po první trefě v semifinále komentátor ČT Jaromír Bosák , když střelec proměnil penaltu a pak křepčil na trávníku. "Kopl to skvěle, Neuer neměl šanci," dodal bývalý stoper a nyní expert Martin Hyský.

„První gól, to byla pro Francii obrovská pomoc,“ ocenil Griezmannův přínos gólman Arsenalu Petr Čech v televizním studiu. „Pak už mohli hrát to, co potřebovali. Měli to jednodušší,“ dodal chlapík, který před lety ve Francii také chytal.

Griezmann totiž proměnil penaltu. Přitom nedal pokutový kop ve finále Ligy mistrů a měl to dobře na paměti, když si postavil penaltový puntík. „Soustředil jsem se na to, abych proměnil. Na ničem mi nezáleželo víc, chtěl jsem poslat míč do sítě,“ vykládal spasitel Francie.

Vše o EURO 2016 najdete ZDE »

Třeba bývalý anglický reprezentant Chris Waddle řekl pro BBC o Griezmannovi, že kdyby měl ve čtvrtek večer na sobě německý dres, tak nikdo nemůže pochybovat o tom, že by o titul hrálo s Portugalskem právě Německo. „Byl prostě všude a ukázal, že se všechno důležité točí teď kolem něj. Góly byly odměnou za jeho pracovitost,“ uvedl Waddle.

A střelec své brankové konto ještě jednou trefou vyšperkoval, když levačkou chytře šťouchl do míče a ten rozvlnil síť. "Naštěstí to tentokrát dopadlo dobře. U druhého gólu jsem si počkal na chybu brankáře, který mi vyboxoval míč přímo na nohu," přidal Griezmann. "Z postupu máme obrovskou radost, ale musíme zůstat na zemi. Pořád nás čeká ještě jeden zápas," dodal.

„Byl ve správnou chvíli na správném místě a propíchl to,“ složil střelci poklonu expert ČT Günter Bittengel. A šikovnost střelce ocenil v televizním studiu i obránce Erich Brabec „Špičičkou to propíchl na 2:0 a bylo po zápase,“ řekl bývalý důrazný stoper.

Pohled do historických kronik evropských šampionátů přidává další argument, že je z Griezmanna oprávněně hvězda. Vždyť má na triku za letošní EURO už šest branek, což ho řadí na stejnou úroveň, jaké dosáhl legendární snajpr Thierry Henry a třeba dalšího velikána Zinedina Zidaneho už o jednu trefu překonal. Griezmann se ale spojování s velikány brání. „Do Michela Platiniho mám pořád hodně daleko,“ myslí si střelec Francie.

"Z postupu máme obrovskou radost, ale musíme zůstat na zemi. Pořád nás čeká ještě jeden zápas," uzavřel snajpr Atlética.

Francouzský hrdina Antoine Griezmann se raduje se spoluhráčem Andre-Pierrem Gignacem
Francouzský hrdina Antoine Griezmann se raduje se spoluhráčem Andre-Pierrem Gignacem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud