Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vardy zamrzl při oslavě gólu! Španělé pak Anglii populární výzvu vrátili

Autor: pod

Je to definitivně tady! Takzvaná „Mannequin Challenge“ hýbe již nějakou dobu internetem a to platí už i v evropském fotbale. Začaly to hvězdy Borussie Dortmund na tréninku, nyní se do toho pustili fotbalisté Anglie a Španělska při včerejším přátelském zápase ve Wembley. Zatímco útočník domácích Jamie Vardy slavil po vzoru nové výzvy svůj gól přímo na hřišti, Španělé mu to vrátili po zápase v šatně.

Co je vůbec podstatou Mannequin Challenge? Musíte se natočit v nehybné poloze, pokud možno dramatické či vtipné. Vardy na to myslel přímo během reprezentačního zápasu. Proto při oslavě gólu na 2:0 proti Španělsku strnul. A jeho spoluhráči s ním.

Fanoušci tak mohli pár vteřin vidět několik „nehybných“ anglických borců. Ti se pak všemu pořádně zasmáli. Do smíchu jim ale nebylo v závěru utkání. Španělé totiž góly v 89. a 96. minutě vyrovnali z 0:2 na 2:2. A Mannequin Challenge vrátili.

Hostující fotbalisté využili rozlehlé kabiny ve Wembley a natočili se v různých polohách. Lucas Vázquez se tak bránil proti odpadkovému koši, Thiago Alcântara si zahrál na doktora, Juan Mata byl spoutaný a Isco či David Silva si zrovna dělali selfie.

Španělům se Mannequin Challenge opravdu povedla. A pro někoho možná až moc. „Fotbalisté Španělska zaujali více po zápase v šatně než na hřišti,“ napsal španělský deník AS.

Fotbalisté Španělska předvedli po zápase v Anglii Mannequin Challenge
Fotbalisté Španělska předvedli po zápase v Anglii Mannequin Challenge