Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nový tým NHL má logo jako Kladno: Láká Las Vegas Jágra?!

Autor: mik

Tak už je to venku. Nováček NHL z »Města hříchu« se bude jmenovat Golden Knights, tedy Zlatí rytíři. A jestli chtějí majitelé nalákat do svých řad Jaromíra Jágra (44), nejdou na to vůbec špatně!

Hvězdě Floridy Panthers a majiteli kladenských Rytířů se totiž šéfové mančaftu, který naskočí do nejlepší ligy světa už v příští sezoně, určitě minimálně názvem a logem tuze trefili do noty!

Vždyť » Džegr « dokola vyhlašuje, že za své Rytíře si chce na sklonku kariéry v Čechách ještě určitě zahrát. Tak proč si nevyzkoušet dres se středověkým válečníkem »nanečisto« ještě za mořem?

Navíc v milovaném městě, utopeném na západě Států v horké Mohavské poušti, kde v mládí »ždímal« kasina, často v něm trénuje před sezonou a letos ho dokonce ukázal lásce Veronice. „Podle mě to pro hráče bude zajímavé. Hrát v Las Vegas bude atraktivní záležitost,“ přemítal navíc Jarda už v létě.

A teď ho majitel Knights a miliardář Bill Foley, jenž v červnu 2017 v »rozšiřovacím draftu« sebere každému klubu jednoho plejera, ještě takhle »pošťouchnul« logem, které dominuje rytířská helmice – nápadně podobná té kladenské.

Logo nového týmu NHL Las Vegas je hodně podobné tomu kladenskému. Logo nového týmu NHL Las Vegas je hodně podobné tomu kladenskému.Foto nhl.com

„Neukazoval jsem to moc lidem, ale kdo to viděl, říkal užasle: páni, tak tohle je vážně senzační,“ pochválil sám sebe spokojený Foley, který musel za vstup do ligy zaplatit 500 milionů dolarů. „Rytíři jsou nejvyšším stupněm válečníků. Nikdy se nevzdávají, vždycky chrání ty, kteří to sami nedokážou.“

A ke vzletným slovům by se mu do krámu určitě hodil i pořádný tahák pro fanoušky, kterým by mohl být právě borec, který válí v NHL už 23 sezon a navíc mu na Floridě po sezoně končí smlouva. Co by tedy jeho příchodu nahrávalo, a co naopak hovoří proti?

Jak Vegas postaví svůj tým? Rozkradou soupeře!

Mají logo, název, novou arénu i ambice. Ale hráče, kteří mají fanouškům v pouštním Las Vegas plnit hokejové sny, ani jednoho! Vše zařídí až »rozšiřovací draft«. Zlatými rytíři se totiž stane 30 borců, které nový klub 21. června 2017 »vyzobe« po jednom od každého z již existujících týmů. Rozšiřovací draft však má přísná pravidla. Tady jsou ta hlavní:

* Vegas si povinně vybere 14 útočníků, 9 obránců, 3 brankáře
* Každý tým si může »ochránit« 7 útočníků, 3 obránce, 1 brankáře
* Z výběru jsou vyloučeni hráči hrající profesionálně první nebo druhou sezonu

Jaromír Jágr ukončil po třinácti zápasech čekání na gól, přidal dvě asistence a přispěl k výhře hokejistů Floridy 4:1 na ledě Ottawy.
Jaromír Jágr ukončil po třinácti zápasech čekání na gól, přidal dvě asistence a přispěl k výhře hokejistů Floridy 4:1 na ledě Ottawy.