Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Rozdávačný tenista Berdych! Kolik dal žebrákovi na Staromáku?

Autor: as

Ani v bezstarostných chvílích rodinného štěstí neodmítne pomoci lidem v nouzi! Blesk přistihl tenisového milionáře Tomáše Berdycha (31), jak žebrajícímu muži daroval na Staroměstském náměstí v Praze 500 korun!

Sotva se vrátil z exhibiční asijské ligy, vyrazil v pondělí večer s manželkou Ester (24) užít si předvánoční pohodu pražského Starého Města. Nejprve zaskočili na dobrůtky do italského bistra, pak se přesunuli na Staroměstské náměstí.

A pod rozsvíceným vánočním stromem to byla romantika se vším všudy. Možná je rozehřál svařák, který si u stánku koupili, ale byli celí vášniví. Něžné dotyky, desítky polibků, nekonečná selfíčka. „Chovali se, jako by byli na prvním rande,“ komentovali kolemjdoucí jejich bezbřehou zamilovanost. A to jsou přitom spolu už pět let, loni v létě se brali.

Berdych sahá do kapsy a vytahuje peněženku...
Berdych sahá do kapsy a vytahuje peněženku...

Jejich miliskování ale přerušil nečekaný vetřelec. K páru se přišoural muž o holi, který tenistu poznal, a požádal ho o finanční pomoc. »Berďova« reakce? Po krátkém rozhovoru sáhl pro šrajtofli a s milým úsměvem žebrákovi podal pětistovku!

To ale nebylo vše! Muž sebral odvahu a slavného sportovce ještě poprosil o autogram. Aktuálně desátý tenista světa si pohotově u stánku půjčil tácek na klobásy a podkšrábl se žadateli přímo na něj. Vděčný žebrák se odkulhal a Berdycha hřál u srdce dobrý skutek. Bravo, Tomáši!