Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

A je to venku! Co všechno byl Beckham ochoten udělat, aby se stal rytířem?

Autor: ija

Legendární fotbalista, milující manžel, příkladný otec čtyř dětí a muž oddaný charitativním aktivitám? Pověst Davida Beckhama (41) utrpěla ránu, když vyšlo najevo, jak bezostyšně podlézal královně Alžbětě ve snaze být povýšen do rytířského stavu. Aféra vypukla před pár dny, když na veřejnost pronikla ostudná e-mailová komunikace mezi slavným fotbalistou a jeho PR týmem. Kdepak, Beckhamovi asi „Sire“ říkal nebudeme. 

Šel si tvrdě za svým. David Beckham chtěl být pasován na rytíře tak zoufale, že strávil osmnáct měsíců podlézáním královské rodině a výboru, který navrhuje osobnosti na ocenění. Využíval k tomu svůj celosvětově populární instagramový účet, kde ho sleduje 37,2 milionu lidí, aby při každé příležitosti dával najevo, jak si panovnice cení. Za půldruhého roku se tam zmínka o královně objevila pětkrát!

„Byla pro mě velká čest setkat se s královnou v Buckinghamském paláci. Babička a dědeček mi chybí každý den a vím, jak by byli pyšní vidět vnuka s Jejím veličenstvem,“ zahrál v jednom příspěvku na privátní notu.

„Všechno nejlepší k narozeninám, Veličenstvo. Můžeme být hrdí, že máme královnu, která dělá všechno pro dobro své země,“ lísal se bývalý fotbalista nejen na skutečné narozeniny Alžběty II., tedy 21. dubna, ale i v den oficiálních oslav 11. června. Když se Alžběta stala nejdéle vládnoucím monarchou na světě, nazval to „opravdu neuvěřitelným úspěchem“ a dodal přání „ať to ještě dlouho trvá, máme štěstí, že ji máme.“

David Beckham se o královně Alžbětě II. zmiňuje na sociálních sítích velmi často.
David Beckham se o královně Alžbětě II. zmiňuje na sociálních sítích velmi často.

Loudil se také do přízně výboru pro udělování ocenění. Charitativními aktivitami se snažil upoutat pozornost a vylepšit tak svůj morální profil. Na Instagramu se přirovnal k hollywoodské hvězdě Audrey Hepburnové, která proslula podporou humanitárních projektů.

Účelově se snažil ovlivnit skotské referendum, když apeloval na Skoty, aby udrželi historickou vazbu a setrvali v unii. „Toho, co nás spojuje, je víc, než toho, co nás rozděluje,“ vzkázal jim. Rád se fotí s dětmi a manželkou Victorií, čímž ukazuje, jak příkladným otcem a manželem je. Jenže, královna ho na rytíře nepasovala.

Uniklé emaily mezi fotbalistou a jeho poradním týmem před pár dny odhalily malou bombu. Mimo jiné i to, že když se řádu nedočkal, nazval Beckham členy výboru „nepřejícími ču.. ky“ a urazil i operní pěvkyni Katherine Jenkinsovou jen proto, že získala Řád britského impéria. „Za co? Proto, že zpívala na ragby, vyrazila za vojáky a přiznala, že brala kokain?“ ptal se.

„Je neuvěřitelné, co všechno David a jeho tým udělali, aby ho ukázali v co nejpříznivějším světle,“ řekl anglickým médiím tajný zdroj. „Jeho každý veřejný krok byl pečlivě plánovaný, aby udělal dojem na výbor, ale teď přišlo všechno vniveč, protože je to venku,“ dodal.

Beckhamův mluvčí Simon Olivera mu třeba napsal: „Myslím, že tvoje podpora setrvání Skotska ve Spojeném království je přesvědčí a pomůže ti získat rytířství.“ A Beckham odpověděl: „Ok, uděláme to.“

Bývalý hráč Manchesteru United, Realu Madrid, Los Angeles Galaxy a Paris St. Germain tvrdí, že jeho e-mailovou schránku napadli hackeři a všechno je podvrh. Na jeho obranu vystoupil jeho nejstarší syn Brooklyn i sestra Joanne. Ale bude mu ještě někdo věřit?