Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strachová vyměnila sjezdovky za svoji kliniku: Poprvé v civilu do práce!

Autor: zal

Už žádné přezkáče, helma a kombinéza. Šárka Strachová (32) včera po 16 letech vyrazila do práce v úplně jiném ohozu. Z lyžařky se definitivně stala šéfka kliniky celostní terapie. Zhodnoťte sami, jak jí to v nové roli sluší…

Její ranní kroky už nemíří k lanovce, ale do pražského Karlína. „Ahoj, Šárko,“ vítají majitelku zaměstnanci. „Tykáme si. Sedm jich tu pracuje na plný úvazek,“ vysvětluje exmistryně světa, která v březnu ukončila sportovní kariéru. Jako šéfová prý není přísná, i když na tom do budoucna bude muset zapracovat. „S tím, jak jsem hodná, nevím, jak daleko bych to dotáhla,“ uznává.

Kliniku, která se zabývá různými druhy terapie včetně alternativních přístupů zaměřených na duši a mysl, otevřela Šárka už před dvěma lety. Ve stejné budově, ale o patro výš a v prostorech čtyřikrát menších, než jsou ty nové. „Na začátek to byl skvělý tah, hodně jsem se toho naučila,“ pochvaluje si.

Strachová po konci kariéry. Podívejte se, jak vypadal první den v její nové práci
Video se připravuje ...

I když na vedení neměla moc času, projekt se chytil a s koncem kariéry přišel čas to pořádně rozjet. „Když chcete, aby to fungovalo, musíte tu být. To je jako penzion nebo restaurace,“ říká se zaujetím. A tak jejím nelyžařským plánům symbolicky ustoupil manželův skiservis. „Nikdo by nepoznal, jak to tu vypadalo. Celé se to vybouralo,“ vzpomíná ve stylové dřevem obložené recepci.

Zatímco vyšetřovny, tělocvičnu i laboratoř už plní klienti, kancelář šéfky ještě dokončena není. „Můžu se posadit kamkoliv,“ reaguje Šárka, která zároveň doufá, že se i ona brzy stane terapeutkou. „Je to můj sen,“ přiznává po životním veletoči. „Udělala jsem kotrmelec dvakrát o tři sta šedesát stupňů. Byla jsem samotář a teď neustále komunikuji s lidmi. Ale jsem přesvědčená o tom, že ta myšlenka je dobrá,“ věří svému »druhému« životu Šárka Strachová .

Do kliniky dala většinu lyžařských výdělků!

V kariéře vyjezdila na prémiích ze závodů kolem 12,5 milionu korun, další štědré částky plynuly Šárce Strachové ze sponzorských smluv. A právě díky tomu mohla klinika vzniknout. „Nainvestovala jsem do ní velkou část toho, co jsem si v kariéře vydělala,“ přiznala včera bývalá lyžařka, která, přestože je zakladatelkou a ředitelkou firmy, nebere žádný plat. „Pracuji tu dobrovolně,“ pravila se širokým úsměvem. Bude tady záležet jen na Šárčiných podnikatelských schopnostech, jestli si i zde vyslouží nějaké »prize money«. „Zatím jsme do toho nešli s tím, že chceme získávat miliony. Já budu spokojená, když si klinika vydělá sama na sebe,“ přiblížila svůj plán, který by však jednou měl být pochopitelně ziskový. „Cíl je, aby se i něco málo vydělalo navíc,“ dodala.

Z lyžařky se stala podnikatelka.
Z lyžařky se stala podnikatelka.

Šárka Strachová o konci úspěšné kariéry: Tělu i duši se ulevilo
Video se připravuje ...