Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hvězda má průšvih. Rooney byl zatčen za řízení v opilosti, píší v Anglii

Autor: iSport.cz

Na fotbalových trávnících sklízí Wayne Rooney slova obdivu, ale mimo zelený pažit už tolik neboduje. Ke svým skandálům přidal podle anglických médií další, protože měl být v noci ze čtvrtka na pátek zatčen za řízení v opilosti. Útočník Evertonu měl být zadržen poté, co se bavil v baru poblíž svého domu v Cheshire.

O zatčení bývalého anglického reprezentanta informoval britský bulvární deník Daily Mirror, podle kterého byl Wayne Rooney zadržené poté, co strávil večer v baru Bubble Room v Alderley Edge. 

Podle deníku Daily Mail byl v baru s bývalým obráncem Sunderlandu Philem Bardsleym. Podle svědků měl popíjet, tancovat na stole a zpívat hity od kapely Oasis, což by nebyl žádný problém, pokud by poté neusedl za volant.

Policisté ho totiž údajně zastavili jen kousek od baru, který leží velmi blízko jeho domu v Cheshire. Pro Wayna Rooneyho by se nejednalo o první ostudu spojenou s alkoholem.

V listopadu loňského roku už se totiž neuhlídal na jedné ze svatebních párty a hosty svým stavem zaskočil. Tehdy byl ještě kapitánem anglické reprezentace a mluvilo se o jeho konci.

Ten přišel až minulý týden, kdy se Wayne Rooney rozloučil s anglickou reprezentací po 119 zápasech a rekordních 53 gólech. Tentokrát musí čelit další kauze, která vrhá stín na jeho šťastné období. Jednatřicetiletý útočník totiž po svém návratu do Evertonu doslova září.

V úvodním utkání nové sezony Premier League vystřelil výhru nad West Bromwichem, o kolo později svým 200. gólem v nejvyšší soutěži zařídil bod a hranici dvou set branek překonal teprve jako druhý hráč historie (více čtěte ZDE).

Wayne Rooney měl navíc důvod k radosti i v osobním životě, protože jeho manželka Coleen nedávno oznámila, že spolu očekávají už čtvrtého potomka.

Řízení v opilosti není ničím výjimečným ani v českých vodách. V minulosti měl problémy obránce Plzně David Limberský , tragicky málem skončila také autonehoda jeho spoluhráče Aleše Čermáka (více čtěte ZDE) a za řízení pod vlivem alkoholu byl potrestán také plzeňský brankář Petr Bolek (více čtěte ZDE).

Kapitán anglické fotbalové reprezentace Wayne Rooney se opil už během srazu národního týmu v listopadu
Kapitán anglické fotbalové reprezentace Wayne Rooney se opil už během srazu národního týmu v listopadu