Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Anglie řeší skandál. Rooney se během srazu opil, naštval i Mourinha

Autor: jon

Slavná výhra 3:0 se Skotskem a smolná remíza 2:2 se Španělskem, jenže také pořádný průšvih. Místo, aby Anglie řešila výsledky své fotbalové reprezentace, tématem číslo jedna je chování Waynea Rooneyho. Kapitán a největší hvězda týmu zapíjel porážku ostrovního rivala až do ranních hodin. Na fotkách je evidentně hodně opilý a byť se bavil ve svém volnu, musel se za své chování omlouvat.

Anglie v pátek v kvalifikaci o mistrovství světa smetla Skotsko 3:0, Wayne Rooney přispěl k výhře jednou asistencí. Zároveň si lehce pochroumal koleno a na úterní přípravu se Španělskem (2:2) dostal volno.

Rooney se výhru nad Skotskem rozhodl oslavit. S reprezentačním spoluhráčem Philem Jagielkou, zkušeným stoperem Evertonu, navštívili svatební party.

Anglický kapitán se zde fotil s hosty, včetně atraktivních slečen. Pořízené snímky se později dostaly na veřejnost. Rooney je na nich evidentně opilý, což potvrzují i informace, které přinesl britský bulvární deník Sun.

"Wayne přišel na svatbu s Jagielkou a byl úplně mimo. Pletl se mu jazyk, nemohl dát dohromady pořádnou větu a potácel se," tvrdí zdroj Sunu. "Nikdo nemohl uvěřit, že tohle je kapitán anglické reprezentace. Nebyl při smyslech a pil jednu skleničku vína za druhou."

Wayne Rooney (vlevo) slavil výhru na Skotskem tak, že se během reprezentačního srazu opil a má pořádný průšvih. Takhle se fotil se sympatickými slečnami na svatební party, kam zamířil se spoluhráčem JagielkouFoto Twitter

Na hotel se Rooney vrátil prý až nad ránem a v absolutně nepoužitelném stavu. Sice měl v době, kdy se bavil se skleničkou v ruce, už od reprezentačních povinností kvůli svému drobnému zranění volno, přesto jeho chování vyvolalo prudké reakce.

Jednatřicetiletý anglický kapitán se bezprostředně poté, co se snímky dostaly na veřejnost, musel okamžitě omlouvat. Jeko první mluvil s dočasným reprezentačním trenérem Garethem Southgatem.

"Samozřejmě se Wayne za snímky, které byly zveřejněny fanoušky, omlouvá. Šlo o den, kdy měli všichni hráči i realizační tým volno. Přesto hráč přiznává, že takové fotky jsou nepřijatelné pro někoho v jeho pozici," zní prohlášení, které vydala Anglická fotbalová asociace.

"Už dneska Wayne soukromě hovořil s trenérem Garethem Southgatem a technickým ředitelem Danem Ashworthem, aby se speciálně jim omluvil. Chtěl ještě rozšířit svou omluvu také všem mladým fanouškům, kteří snímky viděli."

Kvůli Rooneymu se zřejmě budou upravovat i pravidla během reprezentačních srazů anglického týmu. "Všechni členové anglické reprezentace jsou zodpovědní za to, aby se chovali vhodně po celou dobu srazu. Chystáme změny a určitá opatření na dobu, kdy mají hráči během srazu volno," prozradil mluvčí reprezentace. 

Rooney se už ve středu připravoval v tréninkovém centru Manchesteru United, v klubu momentálně nemá jasné místo v základní sestavě. Britský Sky Sports tvrdí, že trenér José Mourinho z jeho incidentu vůbec nebyl nadšený.

O tom, zda bude zkušený útočník připravený k sobotnímu šlágru s Arsenalem, zatím není rozhodnuto. Rooney se musí ještě podrobit dalším vyšetřením u klubových doktorů, zde se jeho koleno dalo do pořádku.

Wayne Rooney (vlevo) slavil výhru na Skotskem tak, že se během reprezentačního srazu opil a má pořádný průšvih. Takhle se fotil se sympatickými slečnami na svatební party, kam zamířil se spoluhráčem Jagielkou
Wayne Rooney (vlevo) slavil výhru na Skotskem tak, že se během reprezentačního srazu opil a má pořádný průšvih. Takhle se fotil se sympatickými slečnami na svatební party, kam zamířil se spoluhráčem Jagielkou