Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nestárnoucí Jágr skladuje hokejové poklady: Tajná síň slávy!

Autor: as

Tak to je vážně bomba! Jaromír Jágr (45) sice pořád válí v NHL, ale už má svoji vlastní síň slávy. A jsou v ní skutečně hodně pikantní kousky!

Staré »skořápky«, které nosíval při hokeji na hlavě, hrníčky z Kladna i Pittsburghu, puk se svojí podobiznou či jeho autobiografie. To vše ukrývá skříň v jeho pokojíku v kladenském domě Jágrových. Poklad objevil přítel Jardovy neteře Pavlíny a neodolal – fotku dal na sociální sítě.

A je tu ještě jedna unikátnost: památné ovesné vločky, na jejichž obalu jsou tehdejší ikony Tučňáků Jágr s Lemieuxem. Ty byly k mání v amerických obchodech v roce 1992, tedy přesně před 25 lety! Jde jen o prázdné krabice, nebo jsou snad stále uvnitř čtvrt století staré »pochoutky«?!

Vybudovat jednou reprezentativní síň slávy nejslavnějšího českého hokejisty všech dob nebude jednoduché. Jágr totiž na tyto věci nikdy nebyl. Vždyť i jeho někdejší nájemník Petr Sýkora prozradil, že v jeho baráku v Pittsburghu narazil v garáži na pohozené krabice ukrývající Hart Trophy i Art Ross Trophy – nejcennější individuální trofeje NHL...

Takhle krabice reklamních vloček v roce 1992 vypadala.
Takhle krabice reklamních vloček v roce 1992 vypadala.