14. ledna 2018 • 22:30

Koukalová otevřeně promluvila o olympiádě, bolesti, víře i těhotenství

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gabriela Koukalová se pomalu sžívá se svým rozhodnutím definitivně odpískat účast na olympiádě v Pchjongčchangu. V rozhovoru, který zveřejnila na svém facebookovém profilu vyvrací spekulace, že za tím stojí její těhotenství, a podrobně popisuje, jak ji její zranění limituje.



„Můj olympijský sen se rozplynul. Bohužel jsem nebyla kvůli své zdravotní situaci schopná se kvalitně připravit do takové míry, abych mohla naši zem reprezentovat,“ shrnuje Gabriela Koukalová hlavní problém, který má.

Účast na olympiádě prý rozhodně nemusela vzdát kvůli tomu, že by byla v jiném stavu. „Nejsem těhotná. Už jsem slyšela hodně verzí a variant, ale jediný důvod je moje zdraví, a to je všechno,“ zdůrazňuje na svém facebookovém profilu.

V rozhovoru popsala, co jí limituje. „Schopná jít si to zkusit určitě jsem, ale myslím, že při závodech je potřeba dostat se do té nejvyšší intenzity, ve které já nejsem schopná aktuálně setrvat déle než pět minut. Možná nějakou část závodu bych kvalitně zvládla, ale ten zbytek určitě ne,“ říká Koukalová s tím, že mohla absolvovat jen vytrvalostní tréninky, ale není schopná vydržet to tempo, aby mohla závodit.

Koukalová o roku 2017: Průběžně jsem se zocelovala. Ale baví mě to
Video se připravuje ...

„V momentě kdy dělám vytrvalostní trénink, tak dochází k zakyselení nohou, velmi pomalu. Mám pocit, že tři čtvrtě hodiny jakžtakž jedu, ale ve chvíli, kdy chci maximálně zrychlit, tak mám najednou pocit, že mám nohy unavené, zkřečované, nejsem schopná se odrážet tak, jak bych měla,“ popisuje mistryně světa.

„V aktuální situaci nejsem schopná tomu týmu nějak pomoct, takže bych si ani nezasloužila za tu práci, kterou jsem si v podstatě letos moc neodpracovala, tam ostatním nějak zabírat místo. Myslím, že je rozumný se od toho úplně separovat a soustředit se spíš na svoji zdravotní stránku,“ má jasno. Svým parťačkám věří, navíc třeba pro mladší závodnice bude účast na olympiádě skvělá příležitost.

„Je plný tým holek, které odvedly maximální práci a určitě si to místo zaslouží mnohem víc než já. Věřím, že každá zkušenost, kterou nasbírají, teď i během olympiády, je velmi cenná vzhledem k budoucnosti,“ věří Koukalová.

Vzakz Gabriely Koukalové fanouškům.
Vzakz Gabriely Koukalové fanouškům.

Ta prý neměla jediný moment, který rozhodl, ale teď už věděla, že jet do Pchjongčchangu nemá cenu. „Nemohla bych naskočit rovnou do olympiády, člověk se potřebuje rozzávodit. Mám takový pocit, že letos mi ujel vlak takovým způsobem, že i když jsem sebevětší rváč, tak v tuhle chvíli už si netroufnu,“ popisuje. Co bude dál s její kariéru, se prý uvidí. „Největší prioritu má moje zdraví. Takže se chci uzdravit, dát se dohromady a pak se rozhodnout, co a jak bude dál. Až bude čas.“

Celou situaci se prý snaží nebrat nějak tragicky, na dvou olympiádách už byla, v Soči 2014 získala dvě stříbrné medaile. „Už jsem si něco odžila… Jsem ráda za to, že sice má zdravotní problém, ale nijak mě neomezuje v normálním životě. Zdraví je na první stránce a je to daleko důležitější, než stát někde, kde k tomu nemám žádný prostor,“ pokračuje Koukalová.

Pro ni teď začala rehabilitace, při které si prý i užije víc volna bez cestování. „Budu víceméně v Čechách, docházet na kliniku doktora Koláře, kde se budu dávat dohromady,“ popisuje, co ji čeká. A ještě jednou děkuje všem, kteří ji podporovali a vyjadřovali účast. „Chtěla hrozně moc poděkovat rodině i fanouškům, kteří mi dodávali podporu. Když už jsem nemohla já, tak jsem si říkala, že musím ještě chvíli vydržet aspoň pro ty lidí, snažit se co nejvíc, abych ukázala, že se tak lehce nevzdám,“ uzavírá povídání Gabriela Koukalová.

Program olympiády: Biatlon na ZOH 2018 »

Koukalová v bílé, Ledecká v černé. Komu to na Sportovci roku nejvíce slušelo?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud