Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rýsuje se Jágrova budoucnost. Rozehrát se na Kladně, pak návrat do Calgary?

Autor: top

To zní jako plán! Co nevidět by měla skončit nejistota kolem budoucnosti Jaromíra Jágra (45). A možný scénář? Český veterán si ve zbytku sezony zahraje za Kladno i za Calgary. 

Hokejový velikán řeší, co dál, už od Silvestra, kdy naposledy oblékl dres Plamenů. Jak dokazuje aktuální fotografie z tohoto týdne, v kabině Flames má stále svou výstroj. Momentálně je však na listině zraněných hráčů a netrénuje s týmem.

Řeč s koučem

V pondělí se » Džegr « sešel s koučem Glenem Gulutzanem. „Měli jsme opravdu docela dlouhý rozhovor,“ řekl včera trenér zpravodaji ČTK. „Stále není zcela v pořádku po potížích s kolenem a třísly. Pracuje na tom, aby byl co možná nejdříve stoprocentně zdravý, to je nyní to hlavní,“ konstatoval Gulutzan.

A přestože se v minulých týdnech nahlas hovořilo o tom, že Jágr v kanadském klubu končí a že jeho agent Petr Svoboda dostal svolení jednat s ostatními celky NHL, Gulutzan návrat č. 68 do sestavy přímo nevyloučil. „Uvidíme, co se stane, zatím je Jaromír stále mezi zraněnými hráči,“ odvětil kouč.

Tam a zpátky?

Jeho slova nahrávají zákulisním informacím, že se rýsuje následující varianta: Jágr nyní zamíří zpět do mateřského Kladna, pomůže Rytířům ve zbytku základní části 1. ligy (končí 24. února) a následně se vrátí do Calgary na finiš NHL a případné play off.

To vše samozřejmě za předpokladu, že v Kladně chytne formu a vydrží mu zdraví. „Tahle varianta je ve hře,“ říká zdroj Blesku s tím, že už dnes by v Calgary mohlo padnout zásadní sdělení…

Jaromír Jágr se musí nejdříve pořádně uzdravit
Jaromír Jágr se musí nejdříve pořádně uzdravit