Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pádlující bijec McGregor? Jako komik, ale srovnal se, zhodnotil Dostál

Autor: Ondřej Němec

Mistr překvapení! Jako MMA bojovník prožívá Conor McGregor ve své kariéře klinickou smrt, ale pořád o sobě dává často vědět. Naposledy si například v rodném Irsku vyzkoušel kajakářský trenažér. Jak mu to šlo? To zhodnotil pro deník Sport trojnásobný olympijský medailista Josef Dostál.

Místo oktagonu kajak? Irský MMA dravec Conor McGregor si vyzkoušel novou disciplínu, a to rychlostní kanoistiku. Konkrétně prostřednictvím kajakářského trenažéru. Požádali jsme proto o zhodnocení jeho techniky českého olympijského hrdinu Josefa Dostála .

„Prvních pár záběrů Conora by spíš patřilo do grotesky s Charliem Chaplinem, ale musím uznat, že jeho pohybová kultura je dobrá, protože se po chvilce srovnal a dokonce začal používat nohy při rotaci v záběru,“ říká uznale nejspěšnější český kajakář.  „Na levém rameni je vidět, že je zvyklý chránit obličej, protože samo leze nesmyslně vysoko. Příprava dobrá, teď už to jen aplikovat na pádlování na vodě. Určitě mu to jde líp než mně bojové sporty,“ směje se Dostál.

VIDEO: Podívejte se, jak pádluje Conor McGregor

MMA bojovník Conor McGregor na kajakářském trenažeru
Video se připravuje ...

Držitel mnoha cenných medailí dokonce pobaveně uznává, že jej v určitém směru McGregor překonává. „Jednu věc dělá technicky lépe než já. Trenér mi často říká, že dávám horní ruku moc nahoru. I kdybych dal někomu pěstí, tak jdu taky přímo. No a tohle Conor dělá víc než dobře.“

A zkusil by si více než dvoumetrový Dostál disciplínu legendárního bojovníka? „Já bych do klece nevlezl. Občas se podívám na nějaký zápas, ale nechat si dobrovolně rozbít tlamu, to ne,“ směje se olympijský obr.