Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

V zajetí bujných dekoltů i opilých fanynek! Slavný milionový dostih, jak ho neznáte

Autor: pv

Vyhrává ten, kdo neodpadne. Slavný dostihový závod liverpoolské Velká národní steeplechase je nejtěžším překážkovým závodem planety. Kromě koní svádí nelehký souboj především s alkoholem, i samotní návštěvníci, kterých je na závodišti až 150 tisíc. Především spoře oděné dámy mají tradičně velký problém udržet se na nohou pod přívalem různých destilátů.

Hromada odpadku

Okolí dostihového závodiště se postupně promění v jednu velkou skládku plnou odpadků, mezi nimiž převažují plastové kelímky od piva, prázdné láhve od sektů a kořalek.

Fandil i malý Rooney

Nejstarší ze tří synů fotbalisty Waynea Rooneyho osmiletý Kai úspěšně sázel na vítězné koně. Hazard má zřejmě rád po otci, který byl několikrát přistižen v kasinu.

Kai Rooney syn fotbalista Waynea Rooneyho oslavuje výhru svého favoritaFoto Profimedia.cz

Bláznivé outfity

Mnohé návštěvnice liverpoolské Velká národní ztrácejí soudnost a na slavný závod vyrážejí ve velice výstředním oblečení, které navíc spíše odhaluje, než zakrývá intimní partie.

Některé dámy přišly na dostih skoro nahé
Některé dámy přišly na dostih skoro nahé

Pozor na alkohol

Ostudy bylo dost. Vedení závodiště se rozhodlo omezit přísun alkoholu na prestižní dostih, aby se neopakovaly trapasy z předešlých let, kdy se především opilé návštěvnice povalovaly v areálu. Letos bylo znát zlepšení.

Malý vítěz bral 14,6 milionu!

Osmiletý valach Tiger Roll s žokejem Davym Russellem vybojoval ve fotofiniši vítězství v liverpoolské Velké národní. Nejmenší kůň z celého startovního pole uhájil po dramatickém souboji v cílové rovince náskok před Pleasant Company s Davidem Mullinsem. Tiger Roll vběhl do cílové rovinky dostihu na čtyři a půl míle na závodišti v Aintree s náskokem deseti délek, rychle mu ale ubývaly síly. Prémii 500 000 liber (14,6 mil. Kč) vybojoval nejtěsnějším rozdílem od roku 2012, kdy rozhodl nos.

Na Velké národní se nezávodí pouze na živých koníchFoto Profimedia.cz