Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Kapitán slovenských hokejistů Sekera: Stát se nestará o sport a politici kradou!

Autor: pv

Patří mezi patrioty, kteří hrdě reprezentují svou zem. Hokejista Andrej Sekera letí na mistrovství světa v Dánsku jako kapitán národního týmu. Se Slováky se ale moc nepočítá, že by se dokázali dostat mezi nejlepší týmy šampionátu. Sekera to dává za vinu i politikům. Zápas Česko - Slovensko na úvod MS sledujte ONLINE zde »

Zažívají krušné období. Od roku 2013 Slováci na mistrovství světa v hokeji nepostoupili ani do čtvrtfinále a ani letos se od nich nečekají žádné velké zázraky.

„Buďme realisti. Každý by chtěl hrát o medaile, ale bude těžké se dostat do čtvrtfinále. Když se to podaří, bude to o jednom zápase,“ smířlivě řekl Sekera pro agenturu TASR a naznačil, co je hlavním důvodem, že se Slovákům nejen v hokeji nyní nedaří.

FAKTA MS: Jandač má v Dánsku nejmladší tým od šampionátu v roce 1996
Video se připravuje ...

„Musíme si uvědomit, v jaké situaci se nacházíme, a myslím všeobecně sport v naší zemi. Jsme limitováni určitými věcmi. Některé země nás přeskakují a to se odráží i na úrovni mladších žáků až po muže. Je to obraz toho, jak se stát stará o sport a nejen o hokej,“ obul se Sekera do slovenských politiků a v rozhovoru pro deník SME ještě přitvrdil.

"Všude na světě se krade, ale také se něco dělá. Tady se jenom krade. Je to neúnosné," zuřil slovenský kapitán.