Miroslav Horák
1. května 2018 • 04:50

Plekanec poprvé o tom, proč jede na MS, Pastrňákovi i roli vychovatele

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výstroj si nechal v Torontu a vyrazil domů do Montrealu, Tomáše Plekance nenapadlo, že by se měl stát součástí národního týmu pro šampionát v Kodani. Ale jakmile se Jandačův tým po šedivých Švédských hrách ocitl v nouzi, slovo dalo slovo a 35letý mazák na rychlou nabídku přikývl. Čímž hodně potěšil hokejový národ. V rozhovoru pro iSport.cz Plekanec vypráví o tom, proč změnil své rozhodnutí, o vypjaté sérii s Bostonem, o skvělém Davidu Pastrňákovi a také o tom, kam se vydá od nové sezony. Fantasy MS v hokeji o 140 tisíc hrajte na www.sazkafantasy.cz.



Před rokem po šampionátu Paříži jste uvažoval, že už žádné příště nebude. Jak se stalo, že znovu jdete do boje?
„Před pár dny jsem mluvil s Fíšou (generálním manažerem týmu Jiřím Fischerem), měli jsme po vyřazení z play off a říkal jsem mu, že se nikam nechystám. Ani mě vlastně nenapadlo, že mi bude volat. Oni si skládají svůj mančaft, s mladými kluky, ať si to zkusí. Fíša na to reagoval slovy, že jim dost hráčů povypadalo, hlavně kvůli zranění. Tak jsme to probrali, párkrát si ještě zavolali, pak se mi ozval i Pepa Jandač. A nakonec to nějak dopadlo.“ (usmívá se)

Během těch debat vám postupně docházelo, že změníte rozhodnutí a pomůžete?
„Já to mám v sobě nějak nastavené. A na tom se nic nemění. Pokud je o mě zájem a já vím, že hrát můžu, jdu do toho. Nebylo to vůbec o přemlouvání. Jirka mi jen řekl, že by potřebovali, kdybych jel. Já se cítím dobře, po fyzické stránce jakbysmet. V Torontu jsem toho zpočátku tolik nenahrál, sil mi neubylo. Play off bylo samozřejmě hodně náročné, hlavně psychicky, hrál jsem taky mnohem víc minut. Ale celkově byla sezona dobrá, bez zranění, nemám důvod z těchto příčin odmítnout. Pokud si trenéři myslí, že budu platný a v něčem jim pomůžu, tak se to vynasnažím udělat.“

Ale loni po Paříži jste mluvil o tom, že šlo asi o poslední šampionát…
„Ano, mohl být poslední. Mám svůj věk, nemládnu. Říkal jsem to i z toho důvodu, aby se už i mladší kluci naučili pokud možno pravidelně jezdit na mistrovství světa. Stejně jako jsem se to učil já od Davida Výborného, Franty Kaberleho a dalších.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud