Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Reprezentant Kalas má milionovou káru. Vybral stejný vůz, jakým boural Limberský

Autor: hoz

Kde bude hrát, pořádně neví, ale rozhodně se na novou adresu fotbalový bek Tomáš Kalas (25) sveze pěknou károu. Pořídil si totiž sněhově bílé bentley. „Vítej do naší rodiny,“ napsal si Kalas k fotce nového čtyřkolového miláčka na instagramovém účtu.

Chlubit se má čím. Cena jeho Continental GT se aktuálně pohybuje kolem 156 tisíc liber (asi 4,5 milionu korun). Jenže pozor. Tahle kára se lehce rozbíjí. Podobné žihadlo totiž před třemi lety v opilosti rozmlátil David Limberský . Srážka s lampou ho tehdy na opravách vyšla na 1,5 milionu korun.

Jak popisuje výrobce svoji chloubu a nového Kalasova miláčka? „Poskytuje bezkonkurenční jízdní zážitek, komfort a naprostou radost. Jeho 6litrový motor zrychlí z 0 na 100 za 3,7 sekundy. Nejvyšší rychlost je 333 km/h,“ píše se v propozicích k autu.

Nadupané bentley Continental GT.
Nadupané bentley Continental GT.

Luxus se dá čekat i v interiéru. Přední sedačky jsou elektricky nastavitelné v 18 polohách, mají vyhřívání, ochlazování i masážní funkci. Kůži v kabině i koberce může mít zájemce v patnácti a dřevěnou dýhu v osmi barvách.

Kam ho nové fáro doveze, zatím zřejmě neví ani Kalas sám. Zatím zůstává v kádru Chelsea, se kterou odjel i na americké turné. Dá se ale čekat, že do sezony naskočí v jiném dresu.

Největším zájemcem je údajně druholigový Fulham, za který odkopal minulý ročník. Jenže tam byl jen na hostování. „Chtěl bych se hlavně po sedmi letech lítání po hostováních někde usadit a konečně přestoupit napořád,“ říkal na začátku přípravy český bek.