6. srpna 2018 • 10:53

Rozladěný Mourinho: Čeká nás těžká sezona. Liverpool kupuje všechno

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předsezonní kempy končí, už v pátek odstartuje nový ročník anglické Premier League. Nepovedenou přípravu má za sebou Manchester United. Trenér "rudých ďáblů" José Mourinho neskrývá rozladění. Z výsledků, absence kompletního kádru i čekání na posily, které mu zatím nepřichází. "Čeká nás těžká sezona," varoval portugalský kouč, jehož celek zakončil přípravu nedělní prohrou 0:1 s Bayernem Mnichov.



United podobně jako další velké týmy strávili velkou část přípravy na turné ve Spojených státech. José Mourinho ale sebou neměl drtivou většinu opor, které odpočívaly po světovém šampionátu. David de Gea, Marcos Rojo, Viktor Lindelöf, Phil Jones, Marouane Fellaini, Nemanja Matič, Paul Pogba, Ashley Young, Romelu Lukaku, Marcus Rashford... Všechno klíčoví hráči, které portugalský kouč citelně postrádal.

Tomu odpovídaly i výsledky - dvě remízy proti zámořským celkům (1:1 Club America, 0:0 San Jose Earthquakes), penaltová výhra nad AC Milán (2:1), následně debakl 1:4 s Liverpoolem (před více jak stotisícovou návštěvou). Potěšila ho výhra 2:1 nad Realem Madrid, v generálce na ligu ale přišla nedělní prohra 0:1 s Bayernem, kde už nastoupili někteří ze stabilních členů sestavy.

Výkon United ale vypadal tristně, podobně jako většinu přípravy. Mužstvo ani nevystřelilo na branku. Není divu, že Mourinho neskrývá obavy. A znovu si postěžoval na vedení, že mu dosud nepřivedlo kvalitní posily. Na Old Trafford zatím přišel brazilský záložník Fred (55 milionů liber - 1,58 miliardy korun), devatenáctiletý portugalský obránce Diogo Dalot (19 milionů liber - 551 milionů korun) a náhradní brankář Lee Grant (1,5 milionu liber - 43,5 milionu liber).

"Vedení klubu ví, koho chci, pořád nám zbývá několik dnů a uvidíme, co se stave," připomněl Mouriho fakt, že na Ostrovech končí přestupní termín už ve čtvrtek, den před startem Premier League. "Ostatní týmy, co s námi soupeří, jsou velmi silné a už teď mají fantastické kádry. Nebo investují tolik jako Liverpool, který kupuje všechno a všechny," rýpl si do tradičního rivala. "Když náš tým nevylepšíme, čeká nás opravdu těžká sezona."

Trenér Manchesteru United José Mourinho tleská svým svěřencům během duelu s Bayernem
Trenér Manchesteru United José Mourinho tleská svým svěřencům během duelu s Bayernem

Mourinho během přípravy musel pracovat s mladými hráči, nikoliv stabilními členy kádru. "Většina z nich tady během sezony nebude," neskrýval rozladěnost během pobytu v USA. Očití svědci navíc naznačovali, že uznávaný kouč působil bez šťávy, unavený a svou negativní energii předával na hráče. Svůj tým dostal pod tlak ještě před sezonou a už teď je pasován na jednoho z kandidátů, který skončí v trenérské funkci v Anglii jako první.

Po prohře na Bayernu Mourinho znovu připomněl, jaké sestavy stály proti sobě. Ve druhém poločase poslal do hry osmnáctiletého levonohého křídelníka Tahitha Chonga, anglického obránce a reprezentanta do 21 let Axela Tuanzebeho i gólmana Lee Granta, kterého podepsal ze Stoke jako dvojku za De Geou.

"Konečně je konec. Konečně, po tak složité přípravě," oddechl si. "Ještě jednou říkám, že hráčí byli skvělí. Nemohli si počínat lépe, je to pro ně skvělá zkušenost," chválil i přes prohru své mladíky. "V jednu chvíli jsem se podíval na hřiště a byl tam Axel (Tuanzebe) jako levý stoper, Demetri (Mitchel) jako levý bek, (James) Garner v záloze a vlevo (Tahith) Chong. Ve stejnou chvíli na ně hráli Lewandowski, Robben, Goretzka a Sule. Mí hráči to odehráli naprosto fantasticky. Nastoupili jsme proti jejich nejsilnějšímu týmu," hodnotil Mourinho.

United vstupují do Premier League už v pátek zahajovacím duelem celé soutěže, doma přivítají Leicester.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud