Jakub Dvořák
24. července 2018 • 04:40

Co bude s Kalasem a Skalákem? Návrat do Fulhamu padá, ve hře je druhá liga

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Anglii bude zřejmě rušno! Přes léto mohou změnit působiště hned tři čeští fotbalisté. Svoji budoucnost bude po konci hostování řešit ve Fulhamu Tomáš Kalas. A pravidelné herní vytížení hledá i Jiří Skalák. „Není vyloučeno, že během přestupního období změní v rámci Anglie své působiště,“ řekl iSport.cz Pavel Pillár, mluvčí agentury Sport Invest, která oba fotbalisty zastupuje. A k tomu se navíc na Ostrovech spekuluje o budoucnosti Matěje Vydry a Petra Čecha.



Už to vypadalo, že si splní svůj sen a zahraje si Premier League. Jenže toho se zřejmě, alespoň v dresu Fulhamu, reprezentační stoper Tomáš Kalas nedočká.

Chelsea požaduje za 25letého obránce, který v minulosti hostoval v Middlesbrough, Kolíně nad Rýnem a v uplynulých dvou sezonách ve Fulhamu, deset milionů liber (ccca 289 milionů korun) a to je suma, kterou si každý klub před vynaložením důkladně promyslí.

Momentálně je Kalas s prvním týmem „blues“ na předsezonním soustředění v Austrálii a jeho budoucnost se bude řešit po návratu do Anglie. Podle informací iSport.cz se však comeback do Fulhamu, který po čtyřech letech bude hrát Premier League, konat nebude.

Přitom v dresu londýnského klubu odehrál Kalas v minulé sezoně většinu zápasů do chvíle, než v březnu vypadl kvůli zranění na čtyři utkání a následně přišel o místo v sestavě. Svěřenci Slaviši Jokanoviče pak bez českého obránce došli až do finále play off Championship a v něm vyřídili Aston Villu. Kalas však u těchto duelů byl jen v roli střídajícího hráče.

Skalák jedná s Hullem, ve hře jsou druholigové kluby

V daleko složitější roli v minulé sezoně byl křídelník Jiří Skalák v Brightonu, který postoupil mezi anglickou elitu rok před Fulhamem. Zatímco Kalas měl značné herní vytížení, Skalák v Premier League nenastoupil ani jednou. Pouze se čtyřikrát usadil mezi náhradníky. Kvůli své situaci navíc vypadl z reprezentace, kam jej Karel Jarolím přestal povolávat.

I proto nyní řeší, kde bude působit v následující sezoně. Britská média píší o údajném zájmu Hullu, jehož první nabídku „seagulls“ odmítli. Podle zdrojů iSport.cz však osmnáctý celek uplynulého ročníku Championship ještě neřekl poslední slovo. A do hry by se mohly zapojit jiné druholigové kluby. V tuto chvílí se však řeší odstupné, za které by Brighton Skaláka uvolnil.

Agentura Sport Invest, která oba hráče zastupuje, zatím nechce nic blíže komentovat. „Oba se v tuto chvíli připravují ve svých klubech, ale není vyloučeno, ze během letního přestupového období změní v rámci Anglie své působiště," řekl iSport.cz Pavel Pillár, mluvči agentury.

A to nejsou zdaleka jediné spekulace, které proudí na Ostrovech. Už před pár dny iSport.cz informoval o tom, že v Anglii údajně existuje varianta s návratem Petra Čecha do Chelsea.

A vyloučit se nedá ani změna dresu u nejlepšího střelce uplynulé sezony Championship Matěje Vydry, jehož Derby by potřebovalo pomoct s finančním hospodářstvím a český útočník je ideálním zbožím ke zpeněžení. Nicméně v jeho případě zatím nedošlo k žádnému významnému posunu.

Český obránce Tomáš Kalas slaví se svým spoluhráčem z Brazílie Lucasem Piazónem postup Fulhamu do Premier League
Český obránce Tomáš Kalas slaví se svým spoluhráčem z Brazílie Lucasem Piazónem postup Fulhamu do Premier League

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud