Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Stříbrné atletky Ogrodníková a Drahotová: Medaile i díky láskám z oválu!

Autor: ps, ČTK, kre

Prožívají krásné atletické lásky, díky kterým mají medaile! V pátek zacinkala oštěpem na evropské stříbro Nikola Ogrodníková (27), včera ušla 20 km jako druhá nejrychlejší Anežka Drahotová (23) a pověsila si na krk také stříbro. Zlatíčka už mají atletky doma!

Milují se a oba září v hodu oštěpem. On je mistrem světa i Evropy, ona čerstvou medailistkou z ME v Berlíně. Řeč je samozřejmě o Nikole a Vítězslavu Veselém (35).

Sympatické duo bylo v Německu jen napůl aktivní. Přítel a částečně i trenér, sice v Berlíně kvůli angíně nezávodí, byl ale Nikole oporou. Dostala od něho vlajku, s níž po fantastickém výkonu dojatá pózovala fotografům!

„Tohle prožívám poprvé a vůbec jsem nevěděla, co se dělá takhle s vlajkou,“ radovala se Ogrodníková. „Prožívám jeden velký sen, ve kterém pořád žiju a teď se mi splnil další,“ rozplývala se.

Drahotová měla před mistrovství starosti, aby se vůbec dala zdravotně dohromady. Trápilo ji zranění, ale ona nic nevzdala. Vše zvládla, za což jistě může i partner Patrik Šrom, který se specializuje na běh 400 metrů (s parťáky ze štafety drží český rekord zaběhnutý právě v Berlíně) a moc dobře zná atletické prostředí.

Závod Anežky byl kvůli úniku plynu o dvě hodiny odložen, ale česká reprezentantka zůstala v klidu. „Vstávala jsem docela brzo a počítala s tím, že půjdeme rovnou na start. Pak jsem byla ráda, že určili hodinu do startu a že s tím můžu počítat. Že se nemusím dál rozcvičovat. Závod to neovlivnilo, užila jsem si tu neuvěřitelnou atmosféru,“ usmívala se Drahotová, kterou porazila jen Španělka María Pérez.

Anežka si volno mezi tréninky užívala. Ve Španělku si to užívala.
Anežka si volno mezi tréninky užívala. Ve Španělku si to užívala.