Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Alkohol i dámy? V Rennes řeší průšvih, fotbalisté měli pařit v Česku

Autor: mck

Svůj úkol, s nímž do Česka přijeli, úspěšně splnili. Čtvrteční výhra v Jablonci (1:0) udržela fotbalistům Rennes naději na postup do play-off Evropské ligy. Chování skupiny hráčů mimo trávník už tak zdařené podle všeho nebylo. Jak informují francouzská média, měla část týmu uspořádat večírek, na němž nechyběl alkohol a podle původního plánu neměla párty postrádat ani dámskou společnost. Novináři se však rozcházejí v tom, kdy a kde se měl večírek odehrát.

Podle francouzského deníku L´Equipe a televize RMC Sport si měla část hráčů během minulého týdne užívat večírek plný alkoholu a přizvána měla být i dámská společnost. Ženy však podle dostupných zdrojů zůstala před branami hotelu.

Vše upeklo na území České republiky, kam se hráči Rennes vypravili v rámci svého tažení Evropskou ligou. V Jablonci vyhráli po gólu Clementa Greniera 1:0, díky čemuž  stále mají naději na postup do jarní fáze soutěže.

Verze dvou zmíněných francouzských médií se ale rozcházejí. Podle L´Equipe se párty udála ještě den před důležitým zápasem na severu Čech v libereckém hotelu. Televizní kanál RMC Sport zase tvrdí, že šlo až o oslavu hubeného čtvrtečního vítězství nad týmem Petra Rady a celá akce se udála v Praze, neboť francouzský klub se rozhodl necestovat rovnou po utkání zpátky domů.

Tak či tak, zúčastnit večírku se měla čtveřice až šestice hráčů, která si užívala alkoholu plnými doušky. Jak již bylo uvedeno, na večírek byla pozvána luxusní společnost. Dostaveníčko přímo na pokojích se ale nekonalo, neboť bezpečností služba zakázala ženám vstup do prostorů hotelu. Stejná ochranka měla francouzský celek na starosti i v době jeho libereckého pobytu.

Vedení Rennes se své hráče rozhodlo potrestat sankcemi, jejichž výše zatím nebyla zveřejněná. K pohodě má současná situace ve francouzském klubu navzdory úspěchu v Jablonci opravdu daleko.

Víkendový debakl 1:4 se Štrasburkem, který se navíc urodil na domácí půdě, znamenal konec pro trenéra Sabriho Lamouchiho. Rennes, za nějž chytá český brankář Tomáš Koubek , se totiž v domácí soutěži nachází na čtrnáctém místě, z posledních jedenácti zápasů vyhrálo jen dva.