Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

To byl porod! Elitní český gólman se dočkal syna po třech dlouhých dnech

Autor: rau

Po sportovní stránce sice letos nemá moc důvodů křepčit, zato v soukromém životě vychytal jackpot. Brankáři Philadelphie Flyers Michalu Neuvirthovi (30) se v neděli narodil syn Marko (50 cm a 3,9 kg). Byl to ale porod! „Trvalo tři dny, než se vyklubal na svět, ale oba jsme v pořádku,“ řekla Blesku vyčerpaná maminka Karolina, sestra obránce Radko Gudase.

Neuvirth se ukázal jako dokonalý manžel. Od klubu dostal volno, a tak mohl martyrium se šťastným koncem prožít vedle své půvabné manželky. „Celé to s námi vydržel,“ pochválila ho unavená maminka, která vloni v září přivedla na svět dcerku Emily.

Teď už je Karolina v porodnici sama. Její milý se vrátil k týmu a připravuje se na sérii tří domácích utkání po sobě (Detroit, Nashville a Columbus). Flyers, kteří letos v brankovišti protočili už pět gólmanů, se totiž zranil Anthony Stolarz. Ten přitom nastoupil coby jednička v posledních dvou zápasech.

Pro Neuvirtha se tak opět otevřela možnost dokázat, že chytat nezapomněl. V probíhající sezoně je totiž pod palbu kritiky. Nastoupil jen ve dvou duelech, v nichž inkasoval devět gólů a jeho procento úspěšných zákroků je strašidelných 71, 9 procenta.

Teď se mu ale v postýlce kolébá impuls, jenž může všechno změnit!

Neuvirthovým to společně moc sluší!
Neuvirthovým to společně moc sluší!