Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Spor Sparta vs. Šural: 700 tisíc měsíčně je kapitánovi málo

Autor: nem

Cherchez la femme. Za vším hledej ženu! V kopané to někdy platí také, ovšem v drtivé většině jsou příčinou svárů prachy. Tak jako u forvarda Josefa Šurala (28) ve Spartě.

Handrkování o smlouvu spěje k »Šuryho« kalvárii. Byl kapitán a teď aby místo balení kufru na lednový kemp rudých ve Španělsku chystal krabice, do nichž vyklidí svoji letenskou skříňku. 

Šuralův kontrakt vezme za své 30. června 2019. Zní na základní měsíční gáži 350 000 korun. A manžel paní Denisy a táta dcerky Vanessy Alex chce podmínky vylepšit. O kolik? „Šéf sportovního úseku Adam Kotalík nabídl Šuralovi dvojnásobek s tím, že je to při Pepových výkonech maximum,“ pověděl Blesku muž blízký vedení klubu.

A měl recht, Kotalík. Šural totiž v této sezoně nastoupil k patnácti zápasům a v nich dal jen tři góly. Šural těch 700 000 korun odpálkoval. „Je mu to málo vzhledem k tomu, co berou někteří cizinci v mužstvu. Nedokáže se s tím vyrovnat,“ vysvětlil zdroj Blesku.

Potkávat v šatně stopera Kayu a vědět, že při věčném marodění bere 3,7 milionu, to fakt není pro českou náturu žádný med. A jsme zase u toho, že na Letné při rozevřených finančních nůžkách dosud nikdo nedokázal ukočírovat kabinu. 

Možná se to povede ikoně Tomáši Rosickému v nové roli sportovního direktora, jenže u toho už Josef Šural nejspíš nebude. Zbývá otázka, kam se vrtne, když odmítl New York City i maďarský Székesfehérvár. 

Josef Šural se svojí manželkou Denisou
Josef Šural se svojí manželkou Denisou