Tereza Janovská
25. února 2019 • 14:43

Přemožitel Klička míří do Prahy! Tyson Fury řekne fanouškům svůj příběh

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poté, co se fanoušci boxu mohli potkat tváří v tvář s boxerskou legendou Mikem Tysonem, je před nimi další lahůdka. Do Česka přijede irský divočák Tyson Fury, kontroverzní chlapík, který před časem i kvůli osobním problémům ukončil kariéru, ale zvládl se opět vrátit do ringu. V Praze popovídá fanouškům i o svém divokém životě 31. května 2019, vstupenky v cenách od 1 499 korun do 7 490 korun už jsou v prodeji.



Porazil Klička a pak s boxem na tři roky sekl. Britský boxer Tyson Fury teď přijede fanouškům vyprávět svůj životní příběh. Stejně jako v loňském roce Mike Tyson. "Původně jsme měli pro letošní rok domluveného Sylvestera Stalloneho, ten ale nakonec dostal jinou nabídku, tak jsem narychlo sháněli náhradu," přiblížil domlouvání návštěvy slavného boxera Petr Větrovský, jeden z promotérů připravované akce.

Tyson Fury se s fanoušky setká v klubu Sasazu, sám tam ale nebude. "Nebude to jediný silný příběh, který na večeru bude. Stejně jako byl Karlos Vémola hostem akce Mikea Tysona, bude hostem této akce bývalý šampion Bellatoru Attila Végh," prozradil Větrovský a dodal, že o hudební doprovod se postará slovenský rapper Patrik "Rytmus" Vrbovský.

Tyson Fury se vloni vrátil do ringu. V Manchesteru zdolal Sefera Seferiho
Tyson Fury se vloni vrátil do ringu. V Manchesteru zdolal Sefera Seferiho

A jak probíhalo samotné jednání se slavným boxerem? "Petr si ho přál, tak jsem zavolal svým pár kontaktům. Já ho potkal v období po Kličkovi, tedy v době, kdy nebyl zrovna ve své formě, takže jsem věděl, na koho se obrátit. Po prvotním telefonickém kontaktu jsme hned sedli na letadlo a letěli za ním," prozradil další z organizátorů Radim Tauchen.

A jaký bude jeho program? "Přiletí ráno letadlem z Manchesteru, pak je naplánovaná tisková konference. Máme připravené i nějaké volnočasové prohlídky Prahy, ale uvidíme, co všechno stihneme. Večer pak už bude zmíněné setkání s fanoušky," nastínili organizátoři a rovnou prozradili, zda měl Fury nějaké speciální požadavky. "Ne, vůbec nic nečekaného neměl."

Momentálně je v prodeji zhruba 600 vstupenek, pohybující se cenově od 1 490 do 7 490 korun. Dražší vstupenky budou mít možnost i osobního setkání s boxerskou legendou a společnou fotku. Na akci se navíc bude konat i dražba Furym podepsaných upomínkových předmětů.

Třicetiletý Brit se v roce 2015 dostal na vrchol své kariéry, když se mu podařilo překonat krále těžké váhy Vladimira Klička a stát se světovým šampionem. Jenže poté také vyvrcholily jeho problémy - drogy, doping a také dost nezřízený životní styl. Fury s boxem sekl a o tvrdě vydřené pásy přišel.

Do ringu se rebel vrátil po třech letech a dokázal navázat na svou předchozí šňůru výher. Ve své profesionální kariéře si k dnešnímu dni připsal celkem 27 výher, díky čemuž si rychle vysloužil další titulový zápas. V prosinci loňského roku stanul v ostře sledovaném duelu proti Deyontayi Wilderovi, i přes obrovskou snahu však tvrdého Američana neporazil. Zápas rozhodčí označili kontroverzně za remízu a mistrovský pás organizace WBC zůstal Wilderovi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud