Ondřej Němec
2. prosince 2018 • 14:00

Pekelná bitva Wilder vs. Fury nebyla remízou, vyhrál Fury, tvrdí čeští boxeři

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ač byl favorizován americký bijec Deontay Wilder, jeho souboj s Tysonem Furym byl mimořádně napínavou a vyrovnanou bitvou. Tak to nakonec zhodnotili i rozhodčí. Čeští boxeři to ale viděli jinak a shodli se na tom, že vyhrát měl britský obr. A to i přesto, že se během zápasu dvakrát poroučel k zemi. „Wilder byl doma a byl to obhájce, takže výsledek respektuju,“ řekl například Lukáš Konečný, bývalý mistr světa.



Čekání na odpověď, kdo je lepší, zda Deontay Wilder, nebo Tyson Fury, pokračuje. Jejich střet totiž skončil remízou. Tak alespoň rozhodli rozhodčí v Los Angeles, kde se souboj titánů odehrál. Čeští profesionálové ringu to ale zhodnotili jinak.

„Taktický boj. Podle mě i přes dvě počítání vyhrál Fury,“ uvedl Lukáš Konečný, bývalý mistr světa veltrové váhy. „Ale Wilder byl doma a byl to obhájce, takže výsledek respektuju,“ dodal Konečný s odkazem na to, že rozhodčí preferovali domácího bijce.

K plichtě Bronzovému bomberovi pomohlo, že britského bouřliváka poslal dvakrát k zemi. Ten ale předvedl mimořádnou odolnost a pokaždé se zvedl. „Viděl jsem, jak se mu protočily oči. Bůh ví, jak se dokázal zvednout,“ komentoval uznale Wilder po bitvě, jakou asi doposu nezažil. 

„Jako favorita jsem viděl Furyho. I průběh utkání byl podle mojí predikce,“ řekl Pavel Šour, česká jednička v těžké váze. „Fury měl lepší boxerský projev. Wilder živelnost, tvrdý úder. Pro mě zvítězil Fury, ale asociace to nechala ještě Wilderovi. Rozhodčí Rochin, který dal 115:111 pro Wildera, asi nekoukal na stejný zápas,“ doplnil Šour pobaveně.

I více jak dvacetitisícové publikum v zaplněné aréně Staples Center dávalo po zvednutí rukou obou zápasníků najevo, že s výsledkem nesouhlasí. Ozývalo se hlasité bučení a pískot.

„O remíze zřejmě dost rozhodlo počítání v osmém a dvanáctém kole. Výhru jsem přál Furymu,“ prozradil Václav Pejsar, jeden z nejlepších českých boxerů. „Mnoho lidí tvrdilo, že si vzal moc velké sousto v podobě Wildera, ale ukázal, že se umí stále skvěle připravit a patří do světové špičky. Nebýt těch dvou počítání, tak by rozhodně vyhrál,“ myslel si Pejsar.

Samotní aktéři jedné z největších ringových bitev posledních let přijali rozhodnutí s klidem. A po souboji si projevovali respekt. „Jsme dvě nejlepší těžké váhy světa!“ prohlásil například Fury a neváhal si rýpnout do svého úspěšnějšího krajana Anthonyho Joshuy: „Neexistuje žádný způsob, jak by mohl Joshua porazit Wildera.“

Americký šampion totiž remízou uhájil svůj pás WBC a v dubnu příštího roku by se měl ve Wembley utkat právě s nynějším králem těžkotonážní divize, který drží pásy šampiona WBA, WBO, IBF i IBO. Je ale také možné, že nejprve dojde na odvetný duel Wilder vs. Fury.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud