Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Popálení fanoušci na Spartě! Řádění chuligánů Plzně odnesla i nezletilá dívka

Autor: pv, jon

Šlágr ligy sobotní souboj Sparty s Plzní jasně ovládl domácí tým 4:0. Fanoušci Viktorie během utkání začali na tribunách řádit a ohrožovat ostatní diváky pyrotechnikou. Zápas musel být přerušen a v sektoru hostů zasahovala policie, aby problémové chuligány uklidnila. Lékaři museli na stadionu ošetřit několik lidí z ostatních sektorů, kteří byli zraněni během výtržností.

Pro diváky to byl šok. Někteří fanoušci z Plzně byli jako utržení ze řetězu a házeli mimo svůj sektor na ostatní diváky pyrotechniku. „Šestiletá dívka byla s popáleninami převezena do nemocnice. Stačí?“ zuřil na Facebooku Ivosh Rybárik.

Minimálně jedno zranění potvrdil i mluvčí Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy MUDr. Ondřej Franěk: „Zhruba patnáctiletá slečna byla odvezena do nemocnice, ale ne naší záchrankou.“ O jaké zranění, a jak moc bylo vážné Franěk více neinformoval.

Sparta - Plzeň: Hostující fanoušci musejí předčasně domů, sektor je vyklízen!
Video se připravuje ...

„Police ČR připravuje vyjádření, že došlo ke zranění osob v důsledku použití pyrotechniky, následně nedošlo k uposlechnutí výzvy policie, byla nadále používaná pyrotechnika. V tuto chvíli je předčasné říkat počty zraněných, to bude součástí reportu záchranářů, potažmo policie. Počet zranění a případně věk zraněných osob určitě nejsou věci, které bychom v tuhle chvíli zveřejňovali, jsou to citlivé věci,“ uvedl Ondřej Kasík, ředitel komunikace AC Sparta Praha.

"Zásadně se distancujeme od podobných aktů agrese mezi diváky na stadionech, což se netýká jen tohoto utkání. V případě použití pyrotechniky to považujeme za zvlášť nebezpečné a nepřijatelné," uvedl v sobotu pro ČTK mluvčí Viktorie Plzeň Ondřej Lípa.

Policie každopádně informovala na Twitteru, že zadržela dvě osoby podezřelé ze spáchání trestného činu výtržnictví, to jsou prý ti, kteří házeli pyrotechniku a zranili diváky. Počet zajištěných pro přestupek je pak 21.

Podle některých informací plzeňské řádění vyprovokovali fanoušci Sparty, kteří do sektoru Viktoriánů hodili světlici jako první.

Z plzeňského sektoru létaly dělbuchy a světlice, nakonec ho vyklidila policie
Z plzeňského sektoru létaly dělbuchy a světlice, nakonec ho vyklidila policie

Sparta - Plzeň: Zápas je přerušen, policie zasahuje proti fanouškům Viktorie
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 4:0. Letenská demolice! Duel poznamenaly nepokoje fans Viktorie
Video se připravuje ...