9. března 2019 • 19:33

Zásah na Spartě! Fanoušci Plzně řádili, policie vyklidila celý sektor

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stav 3:0, prakticky rozhodnuté utkání. Plzeňští fanoušci nestrávili vývoj sobotního šlágru fotbalové ligy na Letné a dělali potíže. Zhruba deset minut před koncem zápasu se policie odhodlala k radikálnímu kroku - vyklidila hostující sektor a na dlouhé minuty přerušila utkání. To nakonec Sparta ovládla 4:0.



Plzeňští fanoušci si o zásah koledovali celé utkání. Už v prvním poločase házeli dělbuchy ven ze svého sektoru směrem na ostatní fanoušky do míst, kde sedávají i rodiny s dětmi. Už tohle bylo hodně přes čáru, také proto se k sektoru přesunula přivolaná policie.

Sparta - Plzeň: Hostující fanoušci musejí předčasně domů, sektor je vyklízen!
Video se připravuje ...

V 80. minutě už Sparta vedla 3:0 a utkání se spíš dohrávalo. Když ze hřiště odcházel střelec Adam Hložek, letenské tribuny bouřily, diváci povstali a odměnili teprve šestnáctiletého hráče za výjimečný výkon. Z plzeňského kotle ale znovu začaly létat dělbuchy, sudí Pechanec tak duel přerušil a do akce se pustila policie.

Švéd Karlsson už ani nestihl vyběhnout na plac místo oslavovaného hrdiny, když došlo k přerušení utkání. Policisté nastoupili mezi plzeňské fanoušky a prostřednictvím hlasatele na stadionu oznámili, že dokud nedojde k vyklizení hostujícho sektoru, hrát se nebude.

Podle mluvčího policie Jana Daňka bylo pyrotechnikou zraněno několik diváků. Dodal, že k vyklizení sektoru došlo proto, že hostující fanoušci nereagovali na výzvy policie a bylo vážně ohroženo zdraví lidí. "Policie vyklizením sektoru zamezila případným dalším zraněním," uvedl Daněk.

Policie vyklidila sektor fanoušků Plzně na Spartě
Policie vyklidila sektor fanoušků Plzně na Spartě

Sudí Ondřej Pechanec nakonec nastavil 11 minut, v nichž byl ještě po druhé žluté vyloučen Jan Kovařík. Plzeň vypjaté utkání končila v absolutním zmaru, když ještě Matěj Pulkrab přidal čtvrtý gól.

"O tom přerušení utkání nerozhoduje ani klub, ani rozhodčí, ani nikdo ze zástupců LFA. Rozhoduje o tom policie. Všichni se řídili jejími pokyny," řekl na tiskové konferenci sparťanský tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

"Nemáme ještě ucelené informace. Budeme mít schůzku jak se zástupci Sparty, tak se zástupci policie. Budeme získávat konkrétní informace. Snažili jsme se tu situaci sledovat, ale momentálně nevíme přesně, co se tam odehrávalo," uvedl tiskový mluvčí Viktorie Plzeň Ondřej Lípa.

"Zásadně se distancujeme od podobných aktů agrese mezi diváky na stadionech, což se netýká jen tohoto utkání. V případě použití pyrotechniky to považujeme za zvlášť nebezpečné a nepřijatelné. Pokud došlo k jakékoliv újmě na zdraví, tak toho samozřejmě litujeme a věříme, že zranění budou v pořádku," dodal Lípa pro ČTK.

Incidentem se bude zabývat i disciplinární komise LFA. "V tuto chvíli jsou jakékoliv závěry předčasné. Počkáme si na zprávu policie i delegátů utkání. Na základě těchto informací budeme celý případ projednávat na nejbližším zasedání disciplinární komise ve čtvrtek," uvedl předseda disciplinárky Richard Baček.

„Já vůbec nevím, co se stalo. To ať komentuje policie,“ odmítl se k dění vyjádřit v televizním rozhovoru kouč Viktorie Pavel Vrba.

Sparta - Plzeň: Fanoušci Plzně hážou světlici do sparťanského sektoru
Video se připravuje ...

Hložek načal Plzeň a zářil: Děkuju trenérovi za šanci
Video se připravuje ...

Plzeň na Letné vybouchla! Dostali jsme ránu do hlavy, soptil Havel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud