Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vémola: Gott byl ten Největší! Odešla osobnost, jakou mít už nikdy nebudeme

Autor: Ondřej Němec

Zemřel Karel Gott. Když tuto zprávu uslyšel známý bojovník Karlos Vémola, v tu chvíli mu došla slova. Legendární zpěvák pro něj představoval největší českou ikonu. A například v přístupu k fanouškům pro něj byl i vzorem. „Překvapilo mě, jak byl lidský, normální úplně ke každému, přesto, jakou byl osobností,“ vzpomíná s úctou zápasník z Olomouce.

Když se Karlos Vémola dozvěděl o úmrtí Karla Gotta , byl opravdu zaskočený. Jindy velmi výmluvnému bojovníkovi nebylo najednou do řeči. „Ani nevím, co k tomu říct. Jsem opravdu v šoku. Já vím, že se to možná i trochu čekalo, ale stejně, když jsem se to teď dozvěděl, tak to byla strašná rána. Alespoň, že umřel doma a ne někde v nemocnici,“ zněla první reakce.

Vémola vždy o mnohonásobném českém slavíkovi mluvil s úctou a respektem. Když jel v červenci na zápas a z rádia uslyšel Gottův poslední hit Srdce nehasnou, hned natočil vzkaz pro své fanoušky. „Jedu zrovna na Štvanici a na cestě mě doprovází božský Kája. Nemůže to dopadnout jinak než výhrou, když mě doprovází samotný bůh!“ prohlásil tehdy český Terminátor a z následující bitvy skutečně odcházel jako vítěz.

Když Karlos Vémola poslouchal Karla Gotta, věřil, že nemůže prohrát
Video se připravuje ...

„Života si užil možná jako nikdo, dožil se požehnaného věku, ale myslím, že pro nás pro všechny se dožil mála,“ myslí si. „Mohl tu být alespoň do sto dvaceti. Za mě je to největší osobnost, co Česko mělo. A to celkově, nejen v kultuře. Byl to i skvělý příklad jako člověk. Dokázal toho ohromně moc. Rozum i srdce na správném místě. Jestliže po smrti Václava Havla přejmenovali na jeho počest letiště, určitě by mělo být třeba nějaké náměstí Karla Gotta,“ navrhuje Vémola.

Osobně se potkal s Gottem náhodou ve fotoateliéru a hned neváhal, požádal jej o společnou fotku. S podáním ruky a pozdravem mu řekl: „Chtěl bych vás požádat o jednu…“ Slavný zpěvák mu ale skočil do řeči a s úsměvem pronesl: „Chcete mi jednu vrazit?“ A pak se spolu vyfotili.

Na mistra nezapomněla ani Gabriela Koukalová
Na mistra nezapomněla ani Gabriela Koukalová

Když se po krátkém setkání Gott s bojovníkem loučil, podal mu znovu ruku, podíval se mu do očí a s úsměvem řekl: „Všechny je zmlaťte.“ Populární zápasník se usmál a s pokorou uklonil.

„Překvapilo mě, jak byl lidský, normální úplně ke každému, přesto, jakou byl osobností. Podal si se mnou ruku a bavil se jako s kýmkoliv jiným,“ vzpomíná na cenné setkání. „Znal jsem ho hodně z vyprávění. Známí ho třeba potkali s dětmi, s nimiž si pak hrál na babu. Skvělý člověk! Ne jako moderní celebrity, co jsou občas celkem arogantní. On se vždy choval ohromně. Česká republika přišla o osobnost, jakou mít už nikdy nebude.“ 

Reakce na úmrtí Karla Gotta sledujte ONLINE zde »

PŘÍMÝ PŘENOS z okolí Gottovy vily na Bertramce »

Ohlasy zahraničních médií na odchod Karla Gotta »

Pohřeb Karla Gotta ONLINE >>

Zemřel Karel Gott. Truchlí celý svět, soustrast vyjadřují i sportovci
Video se připravuje ...