2. října 2019 • 18:55

Slavia uctila Gotta (†80). Tleskalo se, Edenem zněla Včelka Mája

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta zpráva ve středu ráno zasáhla celé Česko.Ve věku 80 let zemřel zpěvák Karel Gott. A jeho památku kromě jiných uctila i fotbalová Slavia. Před utkáním Ligy mistrů proti Borussii Dortmund na stadionu v Edenu zazněl Gottův slavný hit Včelka Mája, fanoušci mu pak vzdali hold symbolickou minutou potlesku.



Góly

Domácí:

Hosté: 35. Hakimí, 89. Hakimí

Sestavy

Domácí: O. Kolář – Coufal, Hovorka, Kúdela, Bořil – T. Souček (C), Ševčík – Masopust (75. Zelený), Stanciu (83. Milan Škoda), Olayinka – Tecl (59. Van Buren).

Hosté: Bürki – Hakimí (90. Zagadou), Akanji, Hummels, Ł. Piszczek – Witsel, Delaney – Sancho (74. T. Hazard), Brandt (90+2. M. Götze), Guerreiro – Reus (C).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Holeš, Hušbauer, Zelený, Van Buren, Škoda, Frydrych

Hosté: Hitz, Dahoud, Zagadou, Götze, Hazard, Weigl, Bruun Larsen

Karty

Domácí: Ševčík, Hovorka

Hosté: Ł. Piszczek

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra (vš. Nizozemsko)

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Ve Vršovicích před utkáním vládla sváteční atmosféra. Aby ne, vždyť Slavia na Sinobo Stadium hrála Ligu mistrů vůbec poprvé v historii. Příznivci Pražanů byli slyšet už během rozcvičky, pozadu nezůstali ani černožlutí hosté z Německa.

O narychlo zorganizované pietní akci na počest Karla Gotta Slavia informovala na sociálních sítích. „Den si již nejde užít. Můžeme bojovat a vyhrát na Vaši počest. Čest Vaší památce, Mistře,“ napsal na Twitteru předseda představenstva Jaroslav Tvrdík. Klub chtěl u UEFA vyjednat i oficiální minutu ticha, to ovšem neprošlo.

Proto jednal improvizovaně. „Česko i Německo dnes ráno zasáhla smutná zpráva,“ připomněl hlasatel na stadionu zhruba patnáct minut před výkopem úmrtí legendárního zpěváka. „Karel Gott měl kromě hudby blízko i ke sportu, v mládí působil jako fotbalový brankář. Mistře, děkujeme a odpočívejte v pokoji,“ zaznělo v Edenu.

Pak už se rozehrály notoricky známé tóny písně Včelka Mája, nejprve část česky, pak i německy. Gott měl spoustu příznivců také v zemi našich západních sousedů, právě Borussii Dortmund dokonce v roce 1996 nazpíval klubovou hymnu.

Fanoušci na stadionu v tu chvíli hromadně povstali a minutou potlesku uctili zpěvákovu památku. U střídaček tleskali i členové slávistického vedení v čele s šéfem Jaroslavem Tvrdíkem.

Přímo na stadionu moment prožil i Richard Krajčo, frontman skupiny Kryštof. „Zpráva nás s kapelou zasáhla ráno ve studiu, shodou okolností ve stejném, kde jsem s Karlem točil píseň Srdce nehasnou. O to víc mě to zasáhlo, vybavily se mi vzpomínky, co jsme spolu zažili. Je to hodně smutné, odešla největší ikona české kultury a naší země,“ uvedl Krajčo ve studiu televize O2 TV Sport.

Před utkáním Slavie s Dortmundem uctili fanoušci památku zesnulého Karla Gotta
Před utkáním Slavie s Dortmundem uctili fanoušci památku zesnulého Karla Gotta

Utkání Slavia - Dortmund na O2 TV Sport
Předzápasový program začne již v 18.00 hodin, Moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Luboše Kozla a Tomáše Ujfalušiho. Přímo na stadionu v Edenu bude moderátor Libor Bouček rozebírat aktuální dění s Vladimírem Šmicrem, dorazí i hokejisté Chicaga David Kämpf a Dominik Kubalík a před zápasem také zpěvák Richard Krajčo. Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Tomáš Radotínský. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Více ZDE>>>

Zápas v Edenu začne v 18:55, rozcvička obou týmů by měla skončit přibližně čtvrt hodiny před výkopem.

Slavia na úvod skupiny před dvěma týdny překvapivě remizovala v Miláně s Interem 1:1 a proti Borussii se pokusí o další nečekaný výsledek.

Gott zemřel po těžké nemoci. V polovině září oznámil, že trpí akutní leukémií a ambulantně se léčí. Se zdravotními problémy bojoval i v roce 2016, v listopadu předchozího roku mu bylo diagnostikováno nádorové onemocnění mízních uzlin. Odchod Karla Gotta vyvolal velký ohlas u veřejnosti, celebrit i politiků. Pražští zastupitelé po něm dokonce chtějí pojmenovat náměstí.

Náměstí Karla Gotta? Pražští zastupitelé hledají vhodnou lokalitu >>

Gott je nejslavnějším českým zpěvákem populární hudby. Vydal skoro tři stovky alb a je rekordmanem v počtu ocenění Zlatý a Český slavík.

Reakce na úmrtí Karla Gotta sledujte ONLINE zde »

PŘÍMÝ PŘENOS z okolí Gottovy vily na Bertramce »

Ohlasy zahraničních médií na odchod Karla Gotta »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud