Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajemná smrt mladého talentu (†24). Bratr sepsal dojemnou vzpomínku

Autor: kvč

Slovensko oplakává další sportovní tragédii. V sobotu náhle zemřel Matej Medveď, teprve čtyřiadvacetiletý reprezentant ve sportovní střelbě. Jeho náhlý skon provází tajemství...

Slovenský svaz, ani Matejova rodina se zatím nevyjádřili k tomu, co se mladému sportovci stalo. Podle zpráv Plus JEDEN DEŇ si Matej v průběhu extraligového závodu v Košicích stěžoval, že mu není dobře.

„Zhruba ve tři čtvrtě na dvě našli Mateje v Laser Areně. Svědkové zavolali záchranku, museli chlapce resuscitovat. Následně ho na umělé plicní ventilaci v kritickém stavu převezli do Východoslovenského ústavu srdečních chorob, kde krátce poté zemřel,“ říká zdroj Plusky, který byl celé nešťastné události svědkem. Podle něj nikdo neví, jak dlouho byl mladý sportovec v bezvědomí, než ho lidé našli.

S dvacetiletým Matejem se na sociálních sítích rozloučil jeho bratr Jakub. „Stále nevěřím, že musím něco takového psát, a nikomu nepřeji tento pocit prázdna a beznaděje. Byl si super člověk, pro mě jediný, který mě skutečně znal. Vždy si byl nejen bratrem, ale i mým nejlepším přítelem. Veselý, obětavý a rozumnější, než já kdy budu,“ napsal.

Nadějný slovenský střelec Matej Medveď náhle zemřel
Nadějný slovenský střelec Matej Medveď náhle zemřel

Podle „Kubčiho“, jak Matejův bratr vystupuje na sociálních sítích, se mladý střelec chystal na obhajobu diplomové práce, ale i sportovní milníky. „Nikdy si neztrácel naději, i když se nedařilo. I ve střelbě si stále pokukoval po místence na olympiádu, kde by si to dokázal celému světu... Mrzí mě, že jsem s tebou nestihl být víc, a že jsem nebyl lepším bratrem,“ napsal Matejův sourozenec s prosbou, aby na něj kamarádi nezapomněli.

„To se nedělá, odejít jen tak bez rorzlučky! Pro mě nikdy neodejdeš, vždy budeš všude se mnou. Jsem na tebe hrdý, v jakého člověka si dospěl, takového bratra jsem si ani nezasloužil. A ještě, prosím tě, dej na nás pozor tam zhora,“ završil bolestnou vzpomínku bratr.