Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tragická rána pro sportovní lezení: Zemřel mistr ČR a bývalý reprezentant (†31)!

Autor: ptr

Těžko uvěřitelnou smutnou novinu zveřejnil ve středu Český horolezecký svaz.  Zemřel sportovní lezec Jan Chvála (†31), který byl mistrem České republiky a bývalým reprezentantem v boulderingu. V poslední době už ale sportovní kariéru odsunul na druhou kolej a věnoval se především rodině.

Ta nyní musí překonat obrovskou ztrátu milovaného manžela a tatínka. Vzpomínky na sympatického sportovce, ale zůstanou v mnoha srdcích.

„S lítostí informujeme, že v neděli 17. 1. 2021 nás opustil Honza Chvála. Výborný lezec, bývalý reprezentant, skvělý kamarád, manžel a tatínek. Honza byl člověk plný pokory, elánu a radosti. Co dělal, dělal naplno. Byl nadšený a talentovaný lezec - bouldrista. Do roku 2017 byl členem české reprezentace a mnohokrát se postavil na stupně vítězů mistrovství ČR. V poslední době se věnoval tomu nejdůležitějšímu - své milované rodině,“ informoval o tragické události Český horolezecký svaz.

Celkem pět medailí, včetně té nejcennější, dokázal talentovaný lezec posbírat na republikových šampionátech a v roce 2010 ovládl i celý Český pohár v boulderingu. Účastnil se i Světového poháru, kde jeho nejlepším výsledkem bylo 21. místo.

„Určitě to byl jeden z nejhodnějších a nejupřímnějších lidí, které jsem kdy potkal. Znali jsme se už od juniorských kategorií až po reprezentaci. Vždycky mě na něm fascinovalo, že v boulderingu byl neuvěřitelně šikovný v technických věcech. V tom nás vždycky všechny předbíhal,“ zavzpomínal na kamaráda pro iROZHLAS.cz náš nejlepší lezec Adam Ondra .

Smuteční oznámení
Smuteční oznámení