21. ledna 2021 • 11:18

EURO po celé Evropě? Šéf Bayernu prozradil, že je ve hře zásadní změna

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové mistrovství Evropy, které bylo po vypuknutí pandemie loni o rok odloženo, by se místo původních 12 zemí mohlo letos kvůli koronaviru uskutečnit jen v jednom státě. Podle výkonného ředitele Bayernu Mnichov Karla-Heinze Rummeniggeho o tom uvažuje předseda UEFA Aleksander Čeferin.



Euro se mělo loni konat od 12. června do 12. července a poprvé v historii ho mělo hostit 12 zemí. Po vypuknutí pandemie však bylo odloženo. Začít by mělo 11. června a hostit by ho měly Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kodaň, Mnichov, Řím, Petrohrad, Bukurešť, Budapešť, Baku a Londýn.

Podle Rummeniggeho však UEFA zvažuje kvůli koronavirové situaci v Evropě další změny v podobě turnaje, kde se představí i česká reprezentace. „Nesmíme zapomenout, že nápad na dvanáct hostitelských zemí se zrodil v době, kdy tady nebyl koronavirus,“ řekl funkcionář Bayernu listu Münchner Merkur.

Radost českých fotbalistů po výhře nad Slovenskem, která zajistila zároveň postup mezi elitu Ligy národů
Radost českých fotbalistů po výhře nad Slovenskem, která zajistila zároveň postup mezi elitu Ligy národů

„Ale vím, že předseda UEFA Aleksander Čeferin, který je velmi opatrný, co se koronaviru týče, uvažuje o tom, jestli by s ohledem na okolnosti nebylo lepší uspořádat turnaj jen v jedné zemi. Samozřejmě se všemi nutnými hygienickými opatřeními,“ prohlásil Rummenigge.

Česká reprezentace stále počítá s původní variantou s 12 městy. „Například basecamp, ve kterém během mistrovství budeme bydlet a chystat se na zápasy, v našich plánech zůstal v Edinburghu. V tuto chvíli už řešíme detaily spojené s koronavirovými opatřeními a další body. Pokud by UEFA formát turnaje jakkoliv změnila, zareagovali bychom na to, ale nyní přípravy neměníme,“ řekl novinářům tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

UEFA by měla o osudu šampionátu jednat v březnu. Podle Čeferinova prohlášení z minulého týdne bude rozhodující, jak v jednotlivých hostitelských zemích bude postupovat očkování.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Play off
Články odjinud


Články odjinud