Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hnilička se ohání podporou sportovců, tu ale nemá. Milane, nevěříme ti, odstup!

Autor: zal

Po průšvihu se místo rezignace zaklíná tím, že za ním stojí sportovní prostředí. Jak ale ukázal průzkum společnosti SANEP, je to jen fata morgána předsedy Národní sportovní agentury Milana Hniličky (47, za ANO).

Účastí na narozeninové oslavě teplického kmotra Petra Bendy ztratil důvěru části vlády, které je podřízený. Ve včerejším Blesku se pro odvolání Hniličky vyslovilo hned pět ministrů, a to včetně dvou, kteří jsou v kabinetu za ANO. A žhavé to není ani se zastáním ze strany těch, kterým slouží především – tedy sportovců.

Společnost SANEP realizovala na přelomu ledna a února rozsáhlý průzkum mezi zástupci české sportovní obce. Největší oslovenou skupinou o téměř 5 tisících respondentech byli členové sportovních oddílů a klubů a 78,4 % z nich nyní nepovažuje či spíše nepovažuje Milana Hniličku za důvěryhodnou osobu. A téměř stejně velká část zúčastněných si myslí, že by měl nebo spíše měl rezignovat na svou funkci v NSA. Velice podobně navíc odpovídali i funkcionáři oddílů a klubů, kterých se do průzkumu zapojilo 436.

Bývalý hokejový brankář si přesto stojí za tím, že za ním sportovní prostředí jde. Přesvědčují ho o tom šéfové některých sportů, kteří zoufale čekají na rozdělení miliard, na kterých Hnilička sedí. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří mě podpořili. Nebyly to jen větší svazy. Dostal jsem dopisy od malých klubů a zástupců měst. Jsem připraven bojovat. Poperu se o to, abych v agentuře zůstal a mohl ji vést dál,“ řekl Hnilička v úterý na Frekvenci 1.

Měl by si však uvědomit, že svými eskapádami proti sobě poštval tři čtvrtiny těch, kterými se teď slepě zaštiťuje.

Bývalý vynikající hokejový brankář Milan Hnilička vede Národní sportovní agenturu
Bývalý vynikající hokejový brankář Milan Hnilička vede Národní sportovní agenturu