Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Král je zpět. Federer se vrací a slibuje: Tahle story ještě neskončila!

Autor: ris

Trénuje na plné pecky, tenis hraje dvě a půl hodiny denně a jeho nadvakrát operované koleno zaplaťpánbůh stále drží. Roger Federer (39) tedy zavelel, sbalil rodinu a vydal se do Dauhá otestovat, jak zvládne zápasovou zátěž. Všem soupeřům v dobrém rozmaru vzkázal: „Tahle story ještě neskončila.“

Federer nehrál od semifinále Australian Open 2020, v němž prohrál s arcirivalem Djokovičem ve třech setech. Pak se pdrobil chirurgickému zákroku a následné reoperaci. Teď s napjetím očekává, jak se popasuje s prestižním turnajem v Kataru.  

„Cítím, že story ještě neskončila. Těžko se to vysvětluje. Tenis mě prostě dál baví,“ řekl novinářům v dějišti turnaje. Stále cítí, že má co nabídnout. A fanoušci se jeho comebacku nemohou dočkat. Na tenis bez chlapíka z Basileje si ne a ne zvyknout.

„Stále na sobě pracuji, protože bych chtěl znovu dosáhnout maxima proti nejlepším hráčům a na největších turnajích,“ oznámil narovinu Federer, jehož cílem je tradičně zejména úspěch na milovaném Wimbledonu. „Doufám, že ještě vyhraju velké podniky. A věřím, že budu ještě hrát tak dlouho, abych znovu viděl plné tribuny,“ pousmál se.

Roger Federer si jako jedna z hlavních opor týmu Evropy mohl potěžkat pohár pro vítěze
Roger Federer si jako jedna z hlavních opor týmu Evropy mohl potěžkat pohár pro vítěze