Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Žádné gratulace! Otec Vlhové si stěžuje: Soupeři nepřekousli vítězství Slovenky

Autor: ama

Bublinky ze šampaňského na oslavu vítězství Petry Vlhové (25) v celkovém pořadí Světového poháru ve sjezdovém lyžování ještě ani nevyprchaly a už jsou tu další rozepře.

Otci novopečené královny bílých svahů se nepozdávalo, že v Lanzerheide, kde se konalo finále SP, nepřicházely gratulace v množství, v jakém by se slušelo a patřilo.

„Stálo před námi dvaadvacet Rakušanů v oficiálních bundách. Tolik jsem jich napočítal. Ani jeden z nich se ale neotočil a nepogratuloval nám,“ vyprávěl Igor Vlha pro slovenský deník Šport. „Podat ruce přišli jen členové malých týmů, nikdo z velkých. Asi to, že je porazila lyžařka ze Slovenska, nedokážou soupeři překousnout,“ dodal možný důvod.

Vlhové velký glóbus za vítězství ve Světovém poháru tak trochu spadl do klína po zrušení rychlostních závodů, což nelibě nesla zejména Švýcarka Lara Gutová-Behramiová, která tak sama přišla o šanci uspět. A tak trucovala.

Na druhou stranu Američanka Mikaela Shiffrinová, která kritizovala Slováky během závodů v Jasné a rozproudila nefalšovanou válku slov, s gratulací přispěchala. „Její triumf je plně zasloužený. Je to historický moment pro slovenské lyžování,“ řekla k Petřině úspěchu v rozhovoru pro RTVS. Alespoň někdo tedy na tým Vlhové nezapomněl.

Petr Vlhová líbá velký křišťálový globus pro vítězku Světového poháru
Petr Vlhová líbá velký křišťálový globus pro vítězku Světového poháru