Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kolik si vydělají piloti F1? Nejlépe placený Hamilton bere 90krát víc než »Schumi«!

Autor: zal

Motory už burácí, nervozita stoupá a miliony se sypou. I když jak komu. V Bahrajnu v neděli začne nový ročník formule 1 a platové nůžky mezi piloty jsou rozevřeny na maximum.

Zatímco na autech se toho přes zimu moc nezměnilo, protože kvůli pandemii byl částečně zmražen vývoj, v zákulisí se toho odehrálo dost. Renault se přejmenoval na Alpine, z Racing Pointu se stal Aston Martin a místa za volantem vyměnilo nebo opustilo hned osm jezdů.

Nedělní závod v Sáchiru tak bude plný očekávání. Hodí Vettel za hlavu neradostný konec ve Ferrari a chytne v Astonu druhý dech? Udělal Ricciardo dobře, když vyměnil Renault za McLaren? Jak se po dvou letech vrátí do F1 bývalý šampion Alonso ? A co předvede syn legendárního »Schumiho« Mick Schumacher ? „Letos nebude mít Mick žádné skvělé výsledky, protože na to nemá materiál,“ brzdí jakákoliv očekávání šéf jeho Haasu Steiner.

Mladý Schumacher nebude mít v porovnání se soupeři jen slaboučké auto, ale také nízký plat. Jen jeho parťák Mazepin a také Tsunoda berou míň. V porovnání s nejlépe placeným Hamiltonem dokonce bere Mick 90krát míň! Na druhou stranu oproti úřadujícímu šampionovi vydělávají pakatel skoro všichni. Vždyť i druhý v pořadí Verstappen nemá na výplatnici ani polovinu toho, co král Lewis.

Přehled platů jednotlivých jezdců F1Foto Koláž BLESKsport
Brit Lewis Hamilton je nejlépe placeným jezdcem.
Brit Lewis Hamilton je nejlépe placeným jezdcem.