Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tři hattricky po 31 letech! Které klubové legendy dorovnal sparťan Hložek?

Autor: nem

Dovedete si představit sadaře, který zasadí jabloň a čeká na sklizeň jednatřicet let? Vidíte, a takhle dlouho vyhlížela fotbalová Sparta od svých plejerů úrodu tří hattricků během jedné sezony.

Běžela 74. minuta mače Letenských s Opavou (4:2). Adam Hložek udělal potřetí zbytečného muže z gólmana Slezanů Digani a z tuctového utkání ligy je hned zápis do historie.

Šéftrenér Pavel Vrba zapěl na »Hložana« ódu: „Dal tři góly a myslím, že i on si zápas užil. Tentokrát byl výjimečný.“ A tuplovaně! Stal se ve věku 18 let a 9 měsíců nejmladším autorem hattricku v dějinách samostatné tuzemské soutěže a k tomu završil třígólové počiny parťáků Davida Moberga Karlssona (27) a Ladislava Krejčího mladšího (22). Dorovnal klubové legendy z ještě federálního ročníku 1989/90.

Kdo že byli ti tři, kteří to tenkrát svedli? Předčasně zesnulý čarostřelec Roman Kukleta (†46) se svojí slavnou hláškou: „Nevymýšlejte, dejte mně to a běžte se na půlku objímat.“ Tomáš »Bomber« Skuhravý (55, se 133 brankami člen Klubu ligových kanonýrů) a buldog ze zálohy Ivan Hašek (57). Kukleta dal tehdy ve 25 zápasech ligy 17 gólů, Skuhravý měl bilanci 26/13 a Hašek 27/15. Vykopali titul, na což jejich současní nástupci čekají málem jako ten sadař na jablka…

Adam Hložek s hattrickovým míčem po zápase s Opavou
Adam Hložek s hattrickovým míčem po zápase s Opavou