Jan Vacek
Premium
22. ledna 2021 • 04:40

Mládí Sparty? Ano, potřebuje pomoc. Dočkal nahrál Karabcovi jen jednou

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jedné straně prostor pro talentované mladíky z vlastní akademie a čtyři body z dvou venkovních utkání. Na té druhé mizerná hra. Rozháraná, bez ladu a byť sebemenších charakteristických rysů. Sparta v úvodu druhé poloviny sezony stojí rozkročmo. Zatímco jedna noha funguje, ta druhá se povážlivě prohýbá.



Pražané do utkání s Baníkem a Opavou naposílali hodně mladé sestavy.

Průměrný věk se pohyboval kolem pouhých 23 let. Do určité míry to bylo dáno aktuálními absencemi, ještě víc je to však odraz trendu, který se na Letné už nějaký ten rok snaží razit.

Ostatně to bylo hlavní poselství, se kterým Tomáš Rosický v prosinci 2018 přebíral funkci sportovního ředitele. Chceme dát prostor mladým hráčům. Určitě dostanou šanci a bude pouze na nich, jestli jí využijí. Tohle veřejnost slyšela z úst bývalého reprezentanta opakovaně.

V čase se tak skutečně děje. Už v závěru minulé sezony se do sparťanského áčka začlenil Adam Karabec, nyní stejný proces podstupuje Martin Vitík. Sedmnáct a osmnáct let. Během podzimu se pak do hráčské rotace dostali i Dominik Plechatý (21), Filip Souček (20), Matěj Polidar (21). Už stálicemi pak jsou Adam Hložek (18) a Ladislav Krejčí mladší (21).

Tihle mladíci mohou být do určité míry odpovědí na přibývající otázky, proč Sparta nevzala v zimě hráčský trh útokem. Proč v reakci na opětovnou bodovou ztrátu na Slavii nenafedrovala kabinu čerstvou krví zvenčí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
17
Články odjinud


Články odjinud