Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hokejová hvězda Kempný klempířem. Na jižní Moravě pomáhá vracet život do normálu!

Autor: ris

Hokejem vydělal bezmála čtvrt miliardy korun, je jedním z nejlepších českých beků současnosti, černé práce se ale opora Washingtonu Capitals Michal Kempný (30) neštítí na ledě ani v životě. Po děsivém tornádu, které se v týdnu prohnalo Jihomoravským krajem, neváhal a v obci Lužice pomáhal s partou přátel vracet život do normálu…

S nářadím v ruce se hodonínský rodák otáčí stejně brilantně jako s hokejkou. „Stále nemůžu uvěřit tomu, jaká katastrofa postihla jih Moravy. Kraj, odkud pocházím a kam se hrozně rád vracím,“ napsal na sociální sítě hokejista, který si troufl i na opravu střechy.

„Jsem na tebe hrdá,“ pyšnila se Michalova manželka Nicola, když její silák zatloukal hřeby. Pro Kempného samozřejmost. „Cítím obrovskou vděčnost za to, že má rodina a nejbližší jsou v pořádku a v bezpečí, ale na druhou stranu vím, že spousta rodin takové štěstí nemělo a je mi z toho smutno,“ posteskl si vítěz Stanley Cupu z roku 2018.

Zbídačenou zemi přišly o víkendu vracet do pucu stovky dobrovolníků. Mezi nimi také nastupující superstar UFC Jiří Procházka. Dát ruku k dílu neváhal ani sekundu. „Střecha spravená, zametené, uklizené… Jedeme dál. Vítězství! Dobrá práce všem,“ zatnul bojovně pěst brněnský samuraj.

S úsměvem jde všechno lépe... Michal Kempný pomáhal vlastní silou dostat tornádem poničenou zemi znovu do pucu
S úsměvem jde všechno lépe... Michal Kempný pomáhal vlastní silou dostat tornádem poničenou zemi znovu do pucu