Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Olympijské hrdinky v šoku: Loupe se jim zlato z Tokia! Co to má znamenat?

Autor: ris

Její kariéra je propletena zraněními a zlatá olympijská medaile ze závodu horských kol pro ni byla vysněnou odměnou. O to víc teď švýcarského blonďatého andílka Jolandu Neffovou (28) šokovalo, když na cenné placce objevila temné místo.

Nemajzla s ní o zem, ani ji nepřejela, přesto se na medaili objevil kaz. Malý tmavý flíček, který ale kazí celkový dojem. „Když jsem to zjistila, byla jsem v šoku,“ řekla Blicku zdrcená závodnice.

Pohled na zničené zlato ji zabolel na duši .„Bylo mi smutno. I když se medaile jen lehce dotknete, vrchní vrstva se odlepí a spadne,“ líčila Neffová. Ukonejšilo ji až zjištění, že v tom není sama. Stejný problém totiž řeší také nejlepší trampolinistka Ču Süe-jing.

„Původně jsem myslela, že je to jen špína, jenže místo se začalo rozrůstat,“ vysvětlovala na sociální síti Weibo Číňanka, která šla s kritikou ven, aby zjistila, zda řeší obdobný problém také další olympionici.

Zlatá olymppijská šampionka ze Švýcarska Jolanda Neffová
Zlatá olymppijská šampionka ze Švýcarska Jolanda Neffová

A řeší. Minimálně ve Švýcarsku. „Když jsem si přečetla, že se to stalo také jí, docela se mi ulevilo,“ přiznala trojnásobná vítězka Světového poháru Neffová, jež hodila do placu otázku: Jak se tohle sakra může stát?

„Chyba je v nástřiku, který byl na medaili nanesen. Místo toho, aby před škrábanci chránila, tak k nim dochází,“ stojí v prohlášení organizačního výboru Her. Medaile jako taková, prý na hodnotě tmavými fleky neztrácí. Říkejte to ale nakvašeným sportovcům.