Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eriksen po kolapsu: Přístroj na kontrolu srdce musí pryč, jinak si nezahraje

Autor: Soňa Molatová

Dánský fotbalista Christian Eriksen se nechtěně na letošním Euru postaral o pořádné drama, když zkolaboval přímo na hřišti. Jak se později ukázalo, srdce mu během zápasu s Finskem vypovědělo službu. Přesto, že měl příběh šťastný konec a hráče italského Interu se podařilo zachránit, teď má před sebou další velký krok, aby se mohl v souladu s pravidly vrátit na hřiště.

Podle deníku Gazzetta dello Sport je Christian Eriksen již v Itálii, kde momentálně odpočívá. V nejbližších dnech by se měl podrobit lékařskému vyšetření, které napoví, jak to bude s pokračováním jeho angažmá v Inter Milánu.

Pokud vše dobře dopadne, mohl by dánský fotbalista začít s individuálním tréninkem. Předtím bude ale muset sympatický sportovec vyřešit ještě jeden problém…

Christian Eriksen si musel po kolapsu nechat voperovat přístroj, kterého se nyní bude muset zbavit...
Christian Eriksen si musel po kolapsu nechat voperovat přístroj, kterého se nyní bude muset zbavit...

Pravidla italské ligy jsou totiž neúprosná. Eriksen do zápasu nebude moci nastoupit s přístrojem, který mu po kolapsu lékaři voperovali do těla. Stroj má za úkol kontrolovat funkci srdce, což je v případě Eriksena dost zásadní věc. Aby ale mohl opět nastoupit za italský hvězdný klub, bude si muset nechat přístroj odstranit.

Ani jako vrcholový sportovec Erikson neztrácí lidskou tvář. Nedávno například podpořil holčičku, kterou čekala obdobná operace, jakou podstoupil on sám. Aby ji uklidnil, natočil pro ni dokonce video.